Prostakan Forte—120 měkkých tobolek

Humánní léčivý přípravek

Prostakan forte je fytofarmakum, urologikum. Užívá se při benigní hyperplazii (nezhoubném zbytnění) prostaty, především její počáteční stadia; při funkčních obtížích spojených s nezhoubným zbytněním prostaty (časté/obtížné/slabé močení). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
657 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 9006396110843 | Zbozi: 18108044

Popis produktu

Prostakan forte je fytofarmakum, urologikum. Užívá se při benigní hyperplazii (nezhoubném zbytnění) prostaty, především její počáteční stadia; při funkčních obtížích spojených s nezhoubným zbytněním prostaty (časté/obtížné/slabé močení). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Serenoae extractum
Urticae radicis extractum siccum

Užití

Prostakan forte je fytofarmakum, urologikum. Kombinace extraktů z plodů palmy Serenoa repens (s obsahem liposterolů) a z kořene kopřivy dvoudomé působí v cílové prostatické tkáni antiandrogenně především inhibicí (blokádou) enzymu 5-alfa reduktázy, čímž snižuje přeměnu testosteronu na dihydrotestosteron (aktivní formu mužského pohlavního hormonu) a inhibicí (blokádou) enzymu aromatázy, s následným snížením intracelulární proteosyntézy (nitrobuněčné tvorby bílkovin). V důsledku toho je mj. omezeno další zvětšování objemu prostatické tkáně. Kombinace extraktů vede ke zvětšení proudu moči a zlepšení potíží při močení, současně má i mírný protizánětlivý a protiedémový (otok snižující) účinek.
Bez porady s lékařem se Prostakan forte užívá při: - benigní hyperplazii (nezhoubném zbytnění) prostaty, především její počáteční stadia (stadium | - II). - u mužů středního a vyššího věku při funkčních obtížích spojených s nezhoubným zbytněním prostaty, jako je časté močení (zvláště v noci), obtížný začátek a zvýšené úsilí během močení, slabý močový proud, pocit nedokonalého vyprázdnění močového měchýře apod.
Po poradě s lékařem se dále Prostakan forte užívá - podpůmě při doléčování po operacích prostaty, chronických prostatitidách (zánětech prostaty), případně, a to i u žen, dráždivém močovém měchýři.

Příbalový léták