Pharmatex Vaginální krém—72g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek slouží jako lokální antikoncepce určená k ochraně před početím. Tato kontracepční metoda značně snižuje riziko otěhotnění, ale nevylučuje jej úplně. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
338 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3400970001040 | Zbozi: 18102359

Popis produktu

Přípravek slouží jako lokální antikoncepce určená k ochraně před početím. Tato kontracepční metoda značně snižuje riziko otěhotnění, ale nevylučuje jej úplně. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Benzalkonii chloridi solutio I

Užití

Lokální (místní) kontraceptivum se spermicidním účinkem (ničícím oplozovací schopnost spermií). Kontracepční účinek je okamžitý a přetrvává nejméně po dobu 10 hodin.
Použití vaginálního krému Pharmatex se doporučuje zejména v následujících případech: - dočasná nebo trvalá kontraindikace orální kontracepce - kontraindikace pro používání nitroděložního tělíska nebo jeho nesnášenlivost - kontracepce v období po porodu nebo potratu, během kojení a v období před menopauzou - kontracepce při náhodném (epizodním) pohlavním styku - příležitostná antikoncepce v případě, že si žena zapomněla vzít antikoncepční tabletu: je nutné používat obě kontracepční metody do konce cyklu - společně s lokální kontracepcí nitroděložním tělískem, zvláště u žen, které současně užívají nesteroidní antirevmatika.

Dávkování

Dle návodu. Jedna dávka přípravku je přibližně 4,5 g.

Příznaky

Antikoncepce

Prevence

Zabránění početí

Kontraindikace

Přecitlivělost na účinnou látku, benzalkoniumchlorid

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Spermicidní (ničící oplozovací schopnost spermií) účinek tohoto přípravku se ztrácí při jakémkoliv kontaktu s mýdlem. 1. Hygiena zevních pohlavních orgánů po sexuálním styku jemožná pouze bez použití mýdla.

Poznámka

Před použitím přípravku se dokonale seznamte s principem tohoto typu kontracepce.
Přípravek by neměl být používán bez seznámení se s návodem

Příbalový léták