KAdermin práškový sprej—50 ml

Zdravotnický prostředek

Kadermin práškový sprej má status zdravotnického prostředku. Je to prášek, který vytváří ochrannou bariéru, a tím napomáhá hojení ran, odřenin, lehkých popálenin a poškození kůže, zejména při mokvajících poraněních.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3843563 | Zbozi: 18132991

Popis produktu

Kadermin práškový sprej má status zdravotnického prostředku. Je to prášek, který vytváří ochrannou bariéru, a tím napomáhá hojení ran, odřenin, lehkých popálenin a poškození kůže, zejména při mokvajících poraněních.

Užití

Kadermin práškový sprej při aplikaci vytváří ochrannou vrstvu, která působí jako bariéra, čímž se vytváří ochranné prostředí před mikrobiální kontaminací a podporuje obnovení běžných fyziologických podmínek potřebné pro samovolnou regeneraci kůže. Funkce bariéry je zajištěna spojením kaolínu s kyselinou hyaluronovou, přičemž obě látky mají specifický účinek: kaolin působí jako absorbent v případě mokvajících ran, zatímco kyselina hyaluronová svým hydratačním účinkem působí jako filmotvormný polymer, který vytváří tenkou vrstvu a podporuje tak hydrataci tkáně. Komplex SCX-prášek je vyroben z oxidu křemičitého obohaceného o ionty stříbra a chlorhexidin a je součástí fillmu vytvořeného z kaolínu a kyseliny hyaluronové. Díky svým antimikrobiálním účinkům je vzniklý film odolný proti mikrobiální kontaminaci, čímž se zvyšuje účinek ochranného filmu na hojení poranění, a film se tak stává účinnou ochranou proti vnějšímu mikrobiálnímu napadení.

Dávkování

Aplikujte jedenkrát za den.
Před použitím kůži umyjte a pečlivě usušte. Před použitím sprej dobře protřepte. Naneste tenkou vrstvu prášku pouze na postižené místo, dávkujte ze vzdálenosti 10 cm.
Nemasírujte: prášek musí vytvořit souvislou ochrannou vrstvu.

Příznaky

Chronické rány, akutní rány (popáleniny, odřeniny, drobné rány a poškození kůže)

Kontraindikace

Nejsou známy žádné případy předávkování ani vzájemného působení s jinými léky a léčivými látkami.
Nepoužívejte v případě známe přecitlivělosti na jednotlivé složky přípravku.
Nepoužívejte u dětí do 3 let.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Obal pod tlakem. Chraňte před sluncem a nevystavujte teplotám pod 5 stupňů Celsia a přesahujícím 50 stupňů Celsia. Nepropichujte ani nepalte, a to ani po použití. Používat pouze pro uvedené účely. Nemiřte proti očím. Uchovávejte mimo dosah dětí. Chraňte před otevřeným ohněm, světlem, jiskrami, teplem nebo jiným elektrickým zařízením v pohybu. Při použití nekuřte a nevdechujte výpary. Používejte pouze v otevřeném prostoru.
V případě polknutí nebo vstříknutí do očí ihned vyhledejte kvalifikovanou lékařskou pomoc, vašeho lékaře nebo centrum pro otravy a předejte jim informace o produktu uvedené na štítku.

Poznámka

Neužívat vnitřně.

Složení

SCX-prášek (oxid křemičitý obohacený o ionty stříbra a chlorhexidin), kaolin, oxid křemičitý, kyselina hyaluronová.
Hnací náplň: propan-butanová směs.

Příbalový léták