Prontosan W Cent roztok—350 ml

Zdravotnický prostředek

Roztok k čištění, zvlhčování a dekontaminaci inkrustovaných, kontaminovaných a chronických kožních ran.

Cena vč. DPH
282 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4039239541301 | Zbozi: 18103520

Popis produktu

Roztok k čištění, zvlhčování a dekontaminaci inkrustovaných, kontaminovaných a chronických kožních ran.

Účinné látky

Agua purificata
Midopropylbetain
Polyhexanid

Užití

Prontosan roztok na oplach ran se používá: - pro čištění a zvlhčování chronických ran; - pro konzervační zvlhčení obvazů a krytí ran, obkladů, gázy, tamponů, houbiček, gelů, hydrofilního materiálu, alginátů, hydrokoloidů apod.; - při převazu k uvolnění přilepeného krytí nebo inkrustovaného povlaku rány.
Použití roztoku na oplach ran Prontosan© je bezbolestné a je také dobře snášeno alergiky. Rychle odstraňuje nepříjemný zápach ran.
Rány by měly být nejprve opláchnuty a vyčištěny roztokem Prontosané, aby se povlak z nich snadno uvolnil a odstranil, než se pro ošetření použije Prontosan© gel.

Dávkování

Obvaz se musí kvůli relativně nízké vlhkosti měnit minimálně 1x denně, lépe však několikrát za den. Aplikace by měla být prováděna tak často dokud se všechny povlaky a nekrózy nedají snadno odstranit a rána není na pohled čistá. To je předpokladem přirozeného hojení rány a umožňuje chirurgické ošetření s optimální prognózou. U rozsáhlých a těžko dostupných ran je doporučována koupel celé části těla v roztoku na oplach ran Prontosan© po dobu nejméně 15 minut. Roztok se používá neředěný.

Příznaky

Není cytotoxický, nedráždí, nesenzibilizuje, nepůsobí bolest, nezpomaluje granulaci a epitelizaci, dermatologicky hodnocen jako neškodný. Mnoholeté klinické zkušenosti prokázaly dobrou tkáňovou snášenlivost polyhexanidu i undecylenamidopropylbetainu i u pacientů s extrémně rozsáhlými chronickými ranami.

Kontraindikace

Protože alergie nemůže být nikdy vyloučena, neměl by se Prontosan© roztok na oplach ran používat při známé alergii nebo při podezření na alergii na jednu ze složek.
Nepoužívat na hyalinové chrupavky. Nepoužívat v kombinaci s aniogenními tenzidy, neboť zhoršují konzervační schopnost. Prontosan© roztok na oplach ran by se také neměl míchat s jinými mýdly, mastmi, oleji nebo enzymy apod. na čištění ran. Při odstraňování těchto látek z rány je třeba mít jistotu, že byly z rány pomocí roztoku na oplach ran Prontosan© zcela odstraněny.

Vedlejší příznaky

Dosud nejsou známy.

Poznámka

Bezpečnostní pokyny: Pouze k vnějšímu použití na rány na kůži. Nepoužívat pro infuze nebo injekce! Nepolykat. Používat pouze přípravek v bezvadném neporušeném obalu.
Chraňte před slunečním svitem. Zdravotnický prostředek. Udržujte mimo dosah dětí.

Příbalový léták