Ortanol 20mg—14 tobolek

Humánní léčivý přípravek

Omeprazol je léčivo blokující v buňkách žaludeční stěny tvorbu žaludeční kyseliny. Tím se sníží kyselost obsahu žaludku. ORTANOL 20mg se používá k léčbě vředů dvanáctníku a nezhoubných žaludečních vředů,stavů způsobených nadměrnou tvorbou gastrinu apod. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
99 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3838957872329 | Zbozi: 18130282

Popis produktu

Omeprazol je léčivo blokující v buňkách žaludeční stěny tvorbu žaludeční kyseliny. Tím se sníží kyselost obsahu žaludku. ORTANOL 20mg se používá k léčbě vředů dvanáctníku a nezhoubných žaludečních vředů,stavů způsobených nadměrnou tvorbou gastrinu apod. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Omeprazolum

Užití

ORTANOL 20mg se používá k léčbě vředů dvanáctníku a nezhoubných žaludečních vředů, stavů způsobených nadměrnou tvorbou gastrinu, který produkuje slinivka břišní a způsobuje nadměmé překyselení žaludku (Zollinger-Ellisonův syndrom) a zánětlivých změn sliznice jícnu vyvolaných drážděním žaludeční kyselinou, která se zpětným tokem dostává do jícnu. (tzv. refluxní ezofagitida). Jako součást kombinované léčby je
ORTANOL 20mg používán k léčbě infekce způsobené bakterií Helicobacter pylori.
ORTANOL 20mg je určen k prevenci a léčbě poškození sliznice žaludku a dvanáctníku spojených s užíváním nesteroidních antiflogistik (protizánětlivých léků bez hormonálního původu) a k léčbě symptomů gastroezofageální refluxní nemoci, nemoci vzniklé zpětným tokem žaludečního kyselého obsahu do jícnu. V kombinaci s příslušnými antibakteriálními terapeutickými režimy se podává k vymýcení mikroba Helicobacter pylori u pacientů s peptickými (slizničními ) vředy vzniklými v souvislosti s jeho výskytem v žaludku a dvanáctníku.
Terapeutické indikace: - Duodenální vředy - Benigní žaludeční vředy - Refluxní ezofagitida - Udržovací léčba refluxní ezofagitidy s cílem zabránit recidivě - Zollinger-Ellisonův syndrom - Léčba žaludečních a duodenálních vředů v souvislosti s podáváním nesteroidních antiflogistik (NSAID - Non Steroid Anti Inflammatory Drug) - Udržovací léčba žaludečních a duodenálních vředů v souvislosti s podáváním nesteroidních antiflogistik s cílem zabránit recidivě - Symptomatická léčba gastroezofageální refluxní nemoci - V. kombinaci s příslušnými antibakteriálními terapeutickými režimy k eradikaci
Helicobacter pylori u pacientů s peptickými vředy vzniklými v souvislosti s H. pylori.

Dávkování

K různým dávkovým režimům mohou být k dispozici různé síly.

Kontraindikace

Přecitlivělost na omeprazol nebo kteroukoli pomocnou látku.
U pacientů s poruchou funkce jater se nesmí používat kombinační léčba s klarithromycinem.

Příbalový léták