Octenisept 1mg/g+20mg/g —kožní sprej 50 ml

Humánní léčivý přípravek

Tekuté antiseptikum na pokožku rány a sliznice. Vhodné pro opakovanou, podpůrnou, antiseptickou léčbu akutních i chronických ran, chirurgických ran, dekubitů a popálenin. Pro antiseptické ošetření sliznic a jejich přilehlé okolí po dobu nejvýše 14 dní. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
178 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3299006 | Zbozi: 18139066

Popis produktu

Tekuté antiseptikum na pokožku rány a sliznice. Vhodné pro opakovanou, podpůrnou, antiseptickou léčbu akutních i chronických ran, chirurgických ran, dekubitů a popálenin.
Pro antiseptické ošetření sliznic a jejich přilehlé okolí po dobu nejvýše 14 dní. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

OCTENIDINI DIHYDROCHLORIDUM
PHENOXYETHANOLUM

Užití

Použití bez lékařské pomoci:
Octenisept bez lékařské konzultace mohou používat děti, dospívající a dospělí k antiseptickému ošetření neporušené pokožky, povrchových zranění (jako jsou oděrky, škrábance, malé řezné rány a popáleniny). Octenisept lze použít k aseptickému ošetření po štípnutí hmyzem apod.
Použití na základě doporučení lékaře:
Opakované, časově omezené antiseptické ošetření popálenin a větších zranění, jako jsou proleženiny, bércové vředy a pooperační jizvy, antiseptické výplachy pochvy, děložního krčku, dezinfekce glans penis (žaludu mužského penisu). Octenisept může být použit pro vlhké krytí ran.
Aplikace lékařem: Přípravná léčba sliznic a přilehlých oblastí kůže před chirurgickými výkony v oblasti genitálií a vylučovacích orgánů včetně zavedení močového katétru a pro opakované, časově omezené odstranění mikroorganismů, jako jsou bakterie a plísně, v ranách v rámci podpory hojení ran.

Dávkování

Aplikace pomocí tampónu namočeného do přípravku. Octenisept se používá neředěný.
Dostatečná účinnost je zaručena po dobu dvou hodin od aplikace.

Příbalový léták