Magnetrans 375 mg —tyčinky granulátu, 20ks

Magnetrans® 375 mg direct-granulát Doplněk stravy s obsahem hořčíku a sladidla pro zajištění přisunu hořčíku v období jeho zvýšené potřeby Granulát určený k přímému podání s 375 mg hořčíku v porci. Citronovo - grapefruitová příchuť.

Cena vč. DPH
125 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2576180 | Zbozi: 18137130

Popis produktu

Magnetrans© 375 mg direct-granulát Doplněk stravy s obsahem hořčíku a sladidla pro zajištění přisunu hořčíku v období jeho zvýšené potřeby Granulát určený k přímému podání s 375 mg hořčíku v porci. Citronovo - grapefruitová příchuť.

Užití

Minerál hořčík (magnézium) - nepostradatelný multitalent!
Hořčík je minerál, který je nezbytný pro mnoho procesů v našem těle a život bez něj by byl nemyslitelný. Více než 300 různých metabolických procesů v našem těle vyžaduje hořčík - jedná se hlavně o procesy, které pro nás vyrábějí energii, nebo ji spotřebovávají.
Hořčík přispívá ke správnému fungování svalstva včetně srdečního svalu. Tento minerál také přispívá k normálnímu fungování energetického metabolismu, k normální stavbě kostí a zubů, normálnímu dělení buněk, syntéze proteinů a k elektrolytické rovnováze.
Hořčík také příznivě působí na lidský nervový systém. Vyvážený příjem hořčíku je tudíž důležitým předpokladem pro naše zdraví a naši výkonnost.
Protože si tělo nedokáže vyrobit hořčík samo, je nezbytné zajistit jeho adekvátní přísun potravou. Doporučená denní dávka hořčíku je 300 - 400 mg/ den.
K dobrým zdrojům hořčíku patří celozrnné výrobky, mlékárenské výrobky a spousta druhů zeleniny.
Nevyvážená strava (příliš tuků a bílkovin, příliš alkoholu, málo výrobků z obilovin) nebo fyzická námaha brání adekvátnímu přísunu tohoto nezbytného minerálu.
Hořčík na nervy, energetický metabolismus a svaly:
Hořčík přispívá k normálnímu fungování nervového systému a tak může přispívat k redukci únavy a vyčerpání. Při fyzické námaze je také zapotřebí hořčík. Zejména sportovci by si měli zajistit odpovídající příjem hořčíku - za prvé proto, že intenzivní svalová aktivita vyžaduje více hořčíku, za druhé proto, že pocením dochází ke zvýšeným ztrátám hořčíku. Potřeba hořčíku se také zvyšuje po pobytu v sauně.
Odpovídající přísun hořčíku je důležitý ve všech obdobích života, abychom zůstali zdraví a fit.
Dospívající mohou také trpět nedostatečným příjmem hořčíku, stejně tak starší lidé, kteří by si měli zajistit dostatečný přísun hořčíku, jelikož snížená chuť k jídlu, která se v tomto věku často vyskytuje, může vést k jeho nedostatečnému příjmu.
Jedna tyčinka obsahuje 375 mg hořčíku. Magnetrans$ 375 mg direct - granulát se snadno rozpouští v ústech, nemusí se zapíjet, takže získáte svou dávku hořčíku rychle a pohodlně, dokonce i když cestujete.
Magnetrans© 375 mg direct - granulát je doplněk stravy s hořčíkem, přispívající ke zdravému přísunu hořčíku. Doplňky stravy nejsou náhražkou vyvážené pestré stravy a zdravého životního stylu.

Dávkování

Doporučená dávka pro dospělé a dospívající od 12 let je jedna tyčinka Magnetrans© 375 mg direct — granulátu denně. Granulát si nasypte přímo na jazyk. Granulát se rychle rozpustí a je možné ho spolknout bez zapíjení.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nepřekračujte doporučenou denní dávkou. Nadměrné užívání může mít laxativní účinky.
Neměl/ a byste užívat Magnetrans© 375 mg direct — granulát v kombinaci s laxativy nebo léky na pálení žáhy, protože ty také obsahují hořčík. Pokud trpíte poškozením funkce ledvin, předem konzultujte užívání tohoto doplňku stravy se svým lékařem.
Obsahuje sladidlo aspartam.

Fakta

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě.
Velikosti balení: 20 a 50 tyčinek.

Složení

Sorbitol, oxid hořečnatý, kyselina citrónová (okyselovadlo), aromata, protispékavé látky hořečnaté soli mastných kyselin, sladidlo aspartam. Obsahuje zdroj fenylalaninu.

Příbalový léták