Guajacuran 200mg—50 tablet

Humánní léčivý přípravek

Guajacuran se používá při duševním napětí, úzkosti, trémě, nervozitě před menstruací, bolestech hlavy podmíněných duševním napětím a zvýšeným napětím šíjových svalů. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
308 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3959708 | Zbozi: 18138074

Popis produktu

Guajacuran se používá při duševním napětí, úzkosti, trémě, nervozitě před menstruací, bolestech hlavy podmíněných duševním napětím a zvýšeným napětím šíjových svalů.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Guaifenesinum

Užití

Guajacuran snižuje psychické a emoční napětí s pocitem úzkosti, má slabé zklidňující účinky a usnadňuje vykašlávání. Ve vyšších dávkách tlumí křeče a napětí kosterního svalstva. Guajacuran se používá u dětí starších 6 let a u dospělých při duševním napětí, úzkosti, trémě, nervozitě před menstruací a při bolestech hlavy podmíněných duševním napětím a zvýšeným napětím šíjových svalů.

Dávkování

Pokud lékař nedoporučí jinak, dospělí užívají 3x denně 1 tabletu, výjimečně 2 - 5x denně 2 tablety s odstupem nejméně 4 hodiny.
Dětem ve věku 6 - 12 let se podává 1 tableta 1- 2x denně, dětem ve věku 12 - 15 let 1 tableta 2x denně vždy po konzultaci s lékařem.

Prevence

Kašel vlhký, nachlazení, chřipka

Kontraindikace

Guajacuran se nepoužívá při přecitlivělosti na guaifenesin nebo na některou pomocnou látku, při myasthenia gravis a myastenickém syndromu.
Přípravek není vhodné užívat v těhotenství a při kojení.
Přípravek není vhodný pro děti mladší než 6 let.

Vedlejší příznaky

Guajacuran je v doporučených dávkách dobře snášen, během léčby se mohou vzácně vyskytnout nežádoucí účinky jako nevolnost, zvracení, ospalost, lehká svalová slabost a únava, ojediněle lehké kožní projevy či přechodné změny v krevním obraze.

Fakta

Účinky Guajacuranu a jiných léků současně užívaných se mohou navzájem ovlivňovat.
Jde především o léky proti nachlazení a bolestem s obsahem paracetamolu a kyseliny acetylsalicylové, léky s tlumivým účinkem na centrální nervový systém včetně alkoholu a jiná léčiva, která rovněž uvolňují napětí kosterního svalstva.

Poznámka

Ke zklidnění při trémě a stavech úzkosti stačí jednorázově užít 1 tabletu 25 - 30 minut před veřejným vystoupením.

Složení

Učinná látka: Guaifenesinum 200 mg v 1 tabletě
Pomocné látky: Laktóza, kukuřičný | škrob, sacharóza, mastek, sodná sůl karboxymethylškrobu, želatina, tristearan hlinitý, koloidní bezvodý oxid křemičitý, glycerol, oxid titaničitý, sodná sůl karmelosy, smaragdová zeleň, bílý a karnaubský vosk, arabská klovatina

Příbalový léták