Ambrobene 30mg—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek usnadňuje odkašlávání a zřeďuje hlen. Má i ochranný účinek na sliznici dýchacích cest. Je určen k léčbě dětí (včetně kojenců), mladistvých a dospělých. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
75 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4030096456333 | Zbozi: 18100197

Popis produktu

Přípravek usnadňuje odkašlávání a zřeďuje hlen. Má i ochranný účinek na sliznici dýchacích cest. Je určen k léčbě dětí (včetně kojenců), mladistvých a dospělých. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ambroxoli hydrochloridum

Užití

Ambroxol, léčivá látka přípravku Ambrobene, patří do skupiny expektorancií a mukolytik.
Svým působením usnadňuje vykašlávání a zmírňuje kašel.
Ambrobene se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest spojených s obtížným vykašláváním, infekčních onemocněních dýchacích cest, při akutních a chronických zánětech vedlejších nosních dutin.
Přípravek Ambrobene ve formě sirupu a roztoku je určen k léčbě dětí (včetně kojenců), mladistvých a dospělých. Přípravek Ambrobene ve formě tablet je určen pro děti od 5 let, mladistvé a dospělé.
Vyvolává zvýšenou tvorbu hlenu a zřeďuje jej, podporuje pohyb řasinek a tím čistí sliznici dýchacích cest, zvyšuje její odolnost proti infekci.

Dávkování

Podle určení lékaře

Příznaky

Záněty horních i dolních dýchacích cest, infekční onemocnění dýchacích cest a akutní i chronické záněty vedlejších nosních dutin.

Kontraindikace

Přípravek Ambrobene nesmí být použit při přecitlivělosti na ambroxol, vředové chorobě žaludku a dvanácterníku.

Vedlejší příznaky

Ojediněle se během užívání Ambrobene mohou vyskytnout zažívací obtíže, (zvracení, průjem, nevolnost), vzácně kožní vyrážka.

Fakta

Účinky přípravku Ambrobene a jiných přípravků současně užívaných se mohou navzájem ovlivňovat.

Poznámka

Látky tlumící kašel (např. kodein) brání vykašlání hlenu, který se po podání Ambrobene tvoří ve větší míře, proto je neužívejte současně.

Příbalový léták