Granuflex Hydrokoloidní pasta—30 g

Zdravotnický prostředek

Granuflex pasta je určena pro vyplnění nerovných, hlubokých ran s mírným až středním množstvím exsudátu bez známek infekce

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 768455094950 | Zbozi: 18138326

Popis produktu

Granuflex pasta je určena pro vyplnění nerovných, hlubokých ran s mírným až středním množstvím exsudátu bez známek infekce

Užití

Hydrokoloidní GranuFlex pasta se používá k vyplnění hlubokých ran, kde vytváří optimální vlhké prostředí, které podporuje hojení mírně až středně secernujících ran. Po nanesení na spodinu rány či do různých nerovností pasta ve spojení s exsudátem nabobtná, čímž zabezpečí kontakt sekundárního krytí se spodinou rány a nastartuje proces hojení. Pasta pomáhá autolytickému čištění rány, podporuje granulaci a tím i hojení rány. GranuFlex pasta uklidňuje bolestivé rány, což je příjemné pro pacienta.

Příznaky

Indikace

dekubity (I. až IV. stádium), bércové vředy. Akutní rány - povrchové rány (např. menší odřeniny), popáleniny II. stupně, plochy po odebraných kožních štěpech.

Prevence

Tento výrobek je dodáván jako sterilní. Pokud došlo k přímému poškození obalu, výrobek nepoužívejte.

Kontraindikace

Nepoužívat u pacientů se známou přecitlivělosti na tyto obvazy nebo jejich složky.

Fakta

Použijte krytí, jehož centrální část přesahuje ránu o 2cm. Krytí absorbuje exudát rány a vzniká gel. Ten se může objevit jako bublina na vnější straně krytí. Odstraňte pouze krycí papír z centrální části krytí. Poznámka: Krytí ve tvaru trojúhelníku lze aplikovat v několika směrech a to podle umístění defektu. U defektu sakrální oblasti je možné krytí podélně přeložit, což usnadní jeho aplikaci. Ránu jemně překryjte. Krytí vyhlaďte.
Odstraňte krycí papír z adhezivního okraje a pevně jej přitiskněte. Odstranění: jednou rukou lehce přitlačujte kůži v okolí rány a druhou rukou opatrně zvedejte okraje krytí.
Maximální doporučená doba aplikace je sedm dní.

Poznámka

Upozornění: V indikovaných případech je třeba provést příslušná podpůrná opatření (např. odstupňovaná kompresivní bandáž u léčby bércových vředů nebo uvolnění tlaku při léčbě dekubitů). Léčebným účinkem krytí dochází k rozkladu odumřelé tkáně, a tak se může stát, že se rána při prvních převazech jeví větší než byla původně. Kolonizace chronických ran je běžná a není kontaindikací použití krytí. Pod lékařským dohledem lze použít krytí i u infikovaných ran, a to v kombinaci s příslušnou léčbou antibiotiky a častým sledováním rány. Vyjímečně byly hlášeny irtace a/nebo macerace kůže, hypergranulace a alergické reakce. Při postižení kůže v okolí defektu se nedoporučují příliš časté převazy. V případě klinické anaerobní infekce se nedoporučuje okluzivní léčba.
Údaje o firmě
Wwww.convatec.com

Příbalový léták