Generica Kalciový sirup—100 ml

Kalciový sirup Generica se doporučuje k pokrytí zvýšené potřeby vápníku zejména v období růstu u dětí, během rekonvalescence, v období těhotenství a kojení.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 2931575 | Zbozi: 18106325

Popis produktu

Kalciový sirup Generica se doporučuje k pokrytí zvýšené potřeby vápníku zejména v období růstu u dětí, během rekonvalescence, v období těhotenství a kojení.

Užití

Kalciový sirup Generica mohou užívat dospělí, mladiství, děti od narození, také těhotné a kojící ženy.
Citrát vápenatý tetrahydrát: - je organická sůl s vysokým obsahem vápníku ve srovnání s jinými organickými solemi vápníku, - má neutrální chuť, - organická mikronizovaná forma zlepšuje rozpustnost a biologickou dostupnost účinné látky, - stejně účinně se vstřebává z plného i z prázdného žaludku (může se podávat s jídlem i samostatně).

Dávkování

Užívání Kalciového sirupu Generica v prvním roce života je třeba konzultovat s dětským lékařem. Při doporučeném dávkování je třeba zohlednit denní příjem vápníku v potravě.
Pokud lékař nedoporučí jinak, dětem do 1 roku se obvykle podává: 2,5 ml sirupu 1 krát denně. 1- 6 let: 5 ml sirupu 1x denně. 6 - 15 let: 10 ml sirupu 1x denně, Dospělí: 15 ml sirupu 2x denně.
Může se podávat samostatně, nebo jako příměs s kojeneckou výživou, s čajem, s ovocnou šťávou. Při krmení kojeneckou výživou třeba počítat i s obsahem vápníku v kojenecké výživě, abychom nepřekročili povolený denní příjem vápníku. Usazeniny jednotlivých složek přípravku jsou přirozeným jevem, před použitím protřepejte!

Fakta

Upozornění:
Doplňky stravy se nesmí používat jako náhrada pestré stravy.
Stanovená doporučená denní dávka se nesmí překročit.
Přípravek se musí uchovávat mimo dosah malých dětí, při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě. Po otevření originálního obalu spotřebujte obsah do 30 dnů! Přípravek neužívejte po datu minimální trvanlivosti vyznačeném na obalu!
Pestrá, vyvážená strava a zdravý životní styl jsou důležité faktory Vašeho zdraví.
Přípravek obsahuje sacharózu. Tuto skutečnost je třeba vzít v úvahu u diabetiků.

Příbalový léták