Espumisan kapky 100 mg/ml—30 ml

Humánní léčivý přípravek

Espumisan je léčivý přípravek, který účinně odstraňuje pocit tlaku v břiše, pocit plnosti a plynatost. Espumisan může být užíván dlouhodobě, nemá vliv na trávení, i bez zapití se snadně polyká a je bezpečný i pro těhotné ženy a kojící matky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
162 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2433267 | Zbozi: 18104982

Popis produktu

Espumisan je léčivý přípravek, který účinně odstraňuje pocit tlaku v břiše, pocit plnosti a plynatost. Espumisan může být užíván dlouhodobě, nemá vliv na trávení, i bez zapití se snadně polyká a je bezpečný i pro těhotné ženy a kojící matky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Simeticonum

Užití

Všechny chorobné stavy provázené hromaděním plynů v zažívacím traktu; projevující se jako nadýmání, vzedmuté břicho, pocit tlaku a plnosti v nadbřišku; nadměrné polykání vzduchu. © Espumisan | obsahuje | farmakologicky © aktivní látku- © simethicon (polydimethylsiloxan), která je stabilní a snižuje povrchové napětí. Simethicon narušuje povrchové napětí plynových bublinek obsažených v potravě a hlenu zažívacího traktu.
Tyto bublinky se změnou povrchového napětí porušují, uvolňuje se z nich plyn, který se může absorbovat stěnou zažívací trubice, nebo je eliminován propulsí ze zažívacího traktu.

Dávkování

Kojenci - 5-10 kapek se dá do každé lahvičky s kojeneckou výživou nebo se podá kojenci malou lžičkou bezprostředně před každým kojením. Děti 1-6 let - 10 kapek 3-5krát denně, děti 6-14 let - 10-20 kapek 3-5krát denně, Mladiství a dospěli - 20 kapek 3-5krát denně.

Příznaky

Nadýmání

Prevence

Používá se při zvýšené tvorbě plynů po operacích a k přípravě před rentgenologickým vyšetřením v oblasti břicha.

Kontraindikace

Přípravek nesmí používat nemocní se známou přecitlivělostí na některou z jeho složek.

Vedlejší příznaky

Nežádoucí účinky

neobvyklých reakcí přestaňte přípravek užívat a poraďte se s lékařem.

Fakta

Přípravek je vhodný pro diabetiky, protože obsahuje umělé sladidlo. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Složení

Léčivou látkou je simeticonum. 1 ml perorální emulze obsahuje simeticonum 100 mg.
Údaje o firmě
Společnost BERLIN-CHEMIE je v rámci světové skupiny MENARINI GROUP zodpovědná za aktivity ve více než 30 zemích střední a východní Evropy a střední
Asie. Ve většině těchto zemí společnost spravuje pobočky či zastoupení. Naším záměrem je ve výše uvedených oblastech pomocí našich výrobků a know- how přispívat k řešení složité problematiky zdravotnické péče. Za tímto účelem si společnost
BERLIN-CHEMIE v mnoha zemích vytvořila řadu partnerství na nejrůznější úrovních.
Garantem jsou místní zaměstnanci. Vysoce motivovaní a perfektně školení, spoléhají při registraci a marketingu jak na zcela nové produkty od výzkumného oddělení společnosti
MENARINI, tak na tradiční, zavedené léky.
Wwww.berlin-chemie.cz

Příbalový léták