Enzymel Intesive 35 antimikrobiální zubní pasta—75 ml

Antimikrobiální zubní pasta ENZYMEL INTENSIVE 35 je vhodná k účinnému omezení chronického zánětu v dutině ústní. Usnadňuje komplikované hojení a zmírňuje otok. Díky proteolytickým enzymům potlačuje růst bakterií 4x účinněji než samotný chlorhexidin.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 3122588 | Zbozi: 18113536

Popis produktu

Antimikrobiální zubní pasta ENZYMEL INTENSIVE 35 je vhodná k účinnému omezení chronického zánětu v dutině ústní. Usnadňuje komplikované hojení a zmírňuje otok. Díky proteolytickým enzymům potlačuje růst bakterií 4x účinněji než samotný chlorhexidin.

Účinné látky

TRYPSINUM
BROMELAINA
CHLORHEXIDINUM

Užití

Antimikrobiální zubní pasta ENZYMEL INTENSIVE 35 s obsahem přírodních proteolytických enzymů trypsinu a bromelainu a antiseptika chlorhexidindiglukonátu 0,035% je vhodná k účinnému omezení chronického zánětu v dutině ústní a oblasti parodontu, zejména v důsledku přítomnosti bakterií, a ke zvýšení obranyschopnosti sliznic dutiny ústní. Nedochází ke žloutnutí zubů.
Antimikrobiální řada ENZYMEL INTENSIVE 35. obsahuje patentovanou © směs proteolytických enzymů s chlorhexidin glukonátem (0,035%), která omezuje bakteriální růst 4x intenzivněji oproti samotnému chlorhexidinu. Díky tomu lze významně snížit koncentraci chlorhexidin diglukonátu a tím eliminovat nebo podstatně redukovat jeho nežádoucí účinky (ztráta chuti, žloutnutí zubů atp.) při dosažení stejného nebo vyššího antimikrobiálního efektu. Proteolytické enzymy navíc zvyšují obranyschopnost měkkých tkání dutiny ústní. Je určena až k 8 týdennímu použití zejména u lidí s pokročilým onemocněním sliznic, dásní a parodontu, provázeným přítomností bakterií v dutině ústní.
Kombinace chlorhexidinu s proteolytickými enzymy trypsinem a bromelainem omezuje bakteriální růst 4x intenzivněji oproti samotnému chlorhexidinu, čímž je adekvátně redukován zánět i zubní plak. Proteolytické enzymy trypsin a bromelain zvyšují obranyschopnost měkkých tkání dutiny ústní, a tím účinně omezují chronický zánět, který jinak pozvolna ničí dásně a vede k vypadávání zubů.
Směs proteolytických enzymů a chlorhexidinu byla vyvinuta a patentována českými odborníky k biologicky šetrné komplexní enzymové péči o dutinu ústní. Antimikrobiální zubní pasta ENZYMEL INTENSIVE 35 je velmi vhodná k dlouhodobému střídavému používání v kombinaci s produkty ENZYMEL PARODONT.
KDY SE ROZHODNOUT PRO UŽÍVÁNÍ ZUBNÍ PASTY ENZYMEL INTENSIVE 35? - Při zánětech provázených resp. udržovaných přítomností bakteriemi. - Při akutních a chronických zánětech sliznic a měkkých tkání dutiny ústní (parodontóza, gingivitida). - Ke zvýšení obranyschopnosti sliznic dutiny ústní v případě zvýšeného rizika infekčních komplikací. - Před a po vytrhnutí zubu a operacích v dutině ústní. - Před a po implantaci zubu. - Po operacích a úrazech v dutině ústní s rizikem komplikovaného hojení - Díky kombinaci s enzymy bylo možno podstatně snížit koncentraci chlorhexidinu (0,035%) při stejné nebo vyšší antimikrobiální účinnosti a tím podstatně redukovat jeho nežádoucí účinky. - Při snížené možnosti správného čištění zubů (rovnátka, časné pooperační fáze). - Při snížené imunitě (např. diabetici). - Siroké antimikrobiální spektrum proti gram pozitivním i gramnegativním bakteriím.

Dávkování

Po dobu 4-8 týdnů používat 2-3x denně antimikrobiální zubní pastu ENZYMEL
INTENSIVE 35.
Po zklidnění zánětu pokračovat v použití 2-3x denně zubní pastu ENZYMEL
PARODONT a ústní GEL na dásně ENZYMEL PARODONT | pro posílení obranyschopnosti sliznic a dutiny ústní.
Na navlhčený zubní kartáček vytlačte 15-20 mm zubní pasty. Zubní kartáček se zubní pastou již neoplachujte. Ústa před čištěním důkladně vypláchněte vodou. Zuby si čistěte nejméně 3 minuty. © správném způsobu čištění zubů se poraďte s Vaší zubní hygienistkou a zubním lékařem. Pro zvýraznění účinku aktivních enzymů obsažených v zubní pastě ENZYMEL INTENSIVE 35 je vhodné po vyčištění a vypláchnutí dutiny ústní rozpustit a jazykem rozmělnit zubní pastu o velikosti zrnka hrachu a ústa již nevyplachovat.

Fakta

Určeno pro dospělé. Použití u dětí: pouze pod dohledem lékaře. Pokud je fluorid přijímán z jiných zdrojů, konzultujte svého praktického lékaře nebo zubního lékaře. Pokud se příznaky zhorší nebo se nezlepší, poraďte se s lékařem.
Antimikrobiální zubní pasta ENZYMEL INTENSIVE 35 obsahuje aktivní proteolytické enzymy trypsin a bromelain. Obsahuje chlorhexidindiglukonát 0,035%. Obsahuje fluorid sodný (0,054 % F-). Neobsahuje lauryl sulfát sodný (SLS).
Neobsahuje dráždivou látku alkohol.
Zubní pastu nepoužívejte v případě, jestliže jste přecitlivělá/lý na některou z obsažených látek.
Malé množství tekutiny (několik kapek) v tubě při jejím otevření nebo delším nepoužívání není na závadu kvality zubní pasty. Kapky se mohou tvořit při prudkých změnách teplot.
Tato tekutost není na závadu účinnosti.

Poznámka

ZÁNĚT MŮŽE VYVOLAT NEBO PROVÁZET CELOU RADU ONEMOCNĚNÍ MĚKKÝCH
TKÁNÍ DUTINY ÚSTNÍ. PŘEDEVŠÍM SE JEDNÁ O GINGIVITIDU A PARODONTOZU. - Chlorhexidin v kombinaci s enzymy snižuje bakteriální růst 4x intenzivněji než samotný chlorhexidin, čímž je adekvátně redukován zubní plak i zánět. - Chlorhexidin je antimikrobiálně působící látka se širokým antimikrobiálním spektrem proti grampozitivním a gramnegativním bakteriím. - Proteolytické enzymy natrávením ochranných bílkovinných vrstev zubního plaku zpřístupní kontakt molekuly chlorhexidinu s bakteriemi. - Proteolytické enzymy částečným rozpuštěním obsahu gingiválního chobotu jednak zlepší jeho drenáž, jednak kontaktem s gingivální tkání postiženou chronickým zánětem zlepší její trofiku a dále zpřístupní i hlubší části chobotu antibakteriálnímu působení chlorhexidinu. - kombinace enzymů a chlorhexidinu pomáhá redukovat chronickou zánětlivou reakci působením na oba faktory, které tuto reakci udržují — mikrobiální agens a nedostatečná imunitní reakce v oblasti parodontu.

Složení

Bromelain, Gellan Gum, Trisodium Phosphate, Sodium Saccharinate, Sodium Fluoride,
Methylparaben, Sodium Benzoate, Magnesium Sulfate, Mentha Piperita, Mentha Spicata,
Anethole, Menthol, Chlorhexidine Digluconate.
Údaje o firmě
ENZYMEL© je souhrnný název pro produkty, které pomocí proteolytických enzymů zajišťují biologickou miniinvazivní péči o dásně, zuby a sliznice dutiny ústní. Nenarušují fyziologické pochody na sliznicích a dásních dutiny ústní, zlepšují jejich obranyschopnost a podporují jejich hojení, redukují krvácení a otok, omezují růst bakterií a zubní plak. K lokální aplikaci enzymů do dutiny ústní jsou použity běžné prostředky pro ústní hygienu, zubní pasta a gel na dásně. Produkty ENZYMEL© byly vyvinuty biochemiky a lékaři české firmy Wald Pharmaceuticals a následně byly patentovány.
Garance kvality:
Enzymový systém s dlouhodobou stabilitou, použitý v produktech značky ENZYMELA, byl vyvinut českými odborníky. Výrobcem a vlastníkem ochranných práv a patentů je český podnik Wald Pharmaceuticals s.r.o., který se dlouhodobě zabývá vývojem produktů Komplexní enzymové péče o zuby a dutinu ústní.
Další informace o mukoadhezivním antimikrobiálním gelu na dásně ENZYMELA
INTENSIVE 365 a dalších produktech naleznete na www.enzymel.cz.
Na vaše náměty i připomínky se těšíme na adrese info8$enzymel.cz.
Předpokladem zdravé dutiny ústní je pravidelná návštěva zubního lékaře a zubní hygienistky.

Příbalový léták