Duofilm—kožní roztok 15ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Duofilm je určen k léčbě bradavic (lokalizovaných kdekoli na kůži kromě obličeje a anogenitální oblasti). Používá se u dospělých, dospívajících a dětí od dvou let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
277 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4506631 | Zbozi: 18147042

Popis produktu

Přípravek Duofilm je určen k léčbě bradavic (lokalizovaných kdekoli na kůži kromě obličeje a anogenitální oblasti). Používá se u dospělých, dospívajících a dětí od dvou let.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum salicylicum
Acidum lacticum

Užití

Duofilm se používá k léčbě bradavic u dospělých, mladistvých a dětí starších dvou let.
Bradavice je virové onemocnění v povrchové vrstvě kůže. Doba mezi nákazou a projevem onemocnění (vznikem bradavice) je různá, od několika týdnů až po několik měsíců. Bradavice se mohou přenášet kontaktem viru s porušenou kůží, zvláště tam, kde je teplo a vlhko.To je důvod, proč jsou jedním z nejčastějších zdrojů infekce plavecké bazény. Použití Duofilmu vede ke kontrolovanému rozrušení keratinu (vrstvy tuhé hrubé kůže na povrchu bradavice). Proto by přípravek měl být používán pouze na bradavice.

Dávkování

Pomocí aplikátoru naneste Duofilm na bradavici jedenkrát denně. Použijte takové množství Duofilmu, aby pokrylo povrch bradavice, ale aby se přípravek nedostal na okolní zdravou kůži.
Používejte přípravek každý den do té doby, než bradavice úplně zmizí a zarovnají se kožní vyvýšení.

Příznaky

Přípravek užívejte pouze na bradavice. Pokud si nejste jistí, že kožní změna, kterou na sobě pozorujete, je bradavice, poraďte se s lékařem.

Prevence

Mějte na paměti, že bradavice jsou přenosné. Abyste zabránily jejich přenosu, používejte vždy vlastní ručník.
Nechoďte bosí, máte-li bradavice na ploskách nohou.

Fakta

Nanesení Duofilmu na zdravou kůži může způsobit její poleptání. V ojedinělých případech se může vyskytnou pálení v místě aplikace.
Nepoužívejte Duofilm na zdravou kůži v okolí bradavic, ani na poraněnou nebo zanícenou kůži.
Nepoužívejte Duofilm na bradavice v obličeji a v oblastech genitálu a konečníku, nenanášejte jej na sliznice ani na mateřská znaménka.

Složení

V 15 ml roztoku: acidum salicylicum 16,7 % hmotnostních; acidum lacticum 16,7 % hmotnostních (odpovídá acidum lacticum anhydricum 15 % hmotnostních).

Příbalový léták