Dolgit krém—150 g

Humánní léčivý přípravek

Dolgit krém je určen k léčbě revmatických i nerevmatických bolestí pohybového systému a k místní léčbě poranění pohybového ústrojí. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
267 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4028352000383 | Zbozi: 18113838

Popis produktu

Dolgit krém je určen k léčbě revmatických i nerevmatických bolestí pohybového systému a k místní léčbě poranění pohybového ústrojí. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

IBUPROFENUM

Užití

Dolgit krém je určen k zevní lokální léčbě akutních či chronických bolestivých a zánětlivých stavů pohybového ústrojí. Používá se při bolestech spojených s artrózou, u lokalizovaných forem artritid, mimokloubního revmatismu (např. burzitidy, tendinitidy, tendovaginitidy, entezopatie, kapsulitidy) včetně periarthropathia humeroscapularis a dále u vertebrogenních algických syndromů včetně lumbaga. Dále u poranění pohybového ústrojí při sportu nebo při nehodách jako je kontuze, luxace, distorze.
Dolgit krém může být používán jako podpůrná léčba současně s perorálními přípravky s obsahem ibuprofenu.

Dávkování

3 - 4x denně 4 - 10 cm dlouhý proužek masti (odpovídá 80 — 200 mg ibuprofenu), který se lehce vtírá do kůže.
Učinek se zvýší při doplnění léčby celkovým užíváním ibuprofenu.
Při velkých a bolestivých hematomech je možno zpočátku aplikovat krém na neprodyšném obvazu.
K zesílení účinku je možno použít iontoforézy. Dolgit krém se pak dává na katodu (minus pól). Síla proudu je 0,1— 0,5 mA na 5 cm2 elektrody, doba působení do 15 minut.

Příznaky

Zánět, bolest, otok, zhoršená pohyblivost končetin. Zhmožděniny, výron, vymknutí, namožení.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při přecitlivělosti na ibuprofen a jiné protizánětlivé látky, které v minulosti vyvolaly záchvaty astmatu, kopřivku nebo rýmu.
Dále nesmí být používán při přecitlivělosti na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Nesmí být použit na porušený kožní povrch (otevřené rány nebo kožní onemocnění), na sliznice a do očí.
Doporučuje se nepoužívat dlouhodobě a na velké plochy kůže během prvních 6-ti měsíců těhotenství. Lze jej použít krátkodobě a v opodstatněných indikacích.
Dolgit krém nemá být použit v posledním trimestru těhotenství vzhledem k možnosti ovlivnění průběhu porodu a nebezpečí zvýšeného krvácení.
Během kojení lze přípravek užívat krátkodobě v opodstatněných indikacích.
Přípravek není vhodný pro terapii dětí do 14-ti let.

Vedlejší příznaky

Dolgit krém je při použití na kůži obvykle dobře snášen, při lokálním použití ibuprofenu se nežádoucí účinky vyskytují jen zřídka.
Méně časté (1/1000 až <1/100): erytém, pruritus, kopřivka či suchost kůže v místě aplikace.
Velmi vzácné (<1/10000): u disponovaných osob může dojít k rozvoji alergické reakce ve formě dušnosti vyvolané bronchospasmem.

Fakta

Pokud je Dolgit krém používán jako podpůmá léčba současně s perorálními přípravky s obsahem ibuprofenu, je nutné vzít toto v úvahu v souvislosti s celkovou dávkou užívaného ibuprofenu.
Terapie perorálními NSAIDs, včetně ibuprofenu, může být někdy spojena s poškozením funkce ledvin, exacerbací peptického vředu a může vyvolat alergickou bronchiální reakci u vnímavých jedinců. | když systémová absorpce lokálně podávaného ibuprofenu je nižší než při podání per os, tyto komplikace se mohou teoreticky objevit.
Přípravek není vhodný k terapii dětí a mladistvých do 14 let.
Přípravek obsahuje propylenglykol. Propylenglykol může u citlivých jedinců způsobit podráždění kůže.
Přípravek obsahuje sodnou sůl methylparabenu, který může způsobit alergické reakce.

Poznámka

Nesmí se aplikovat do otevřených ran a na sliznice.
V posledním trimestru gravidity se nesmí používat dlouhodobě nebo natírat na velké plochy (sklon k retenci tekutin a zvýšený sklon ke krvácení).
Teratogenní působení zatím nebylo prokázáno, přesto se nedoporučuje ho dávat gravidním ženám v prvém a druhém trimestru stejně jako v době kojení.

Složení

Ibuprofenum (100 g krému obsahuje 5 g ibuprofenu v emulzi typu olej ve vodě), střední nasycené tracylglyceroly, glycerol-monostearát, makrogol-30-stearát, makrogol-100-stearát, propylenglykol, sodná sůl methylparabenu, čištěná voda, xanthanová klovatina, levandulová silice, silice květu citroníku pomerančového hořkého.

Příbalový léták