Dolgit gel —150 g

Humánní léčivý přípravek

Dolgit gel je určen pro zevní lokální léčbu akutních či chronických bolestivých a zánětlivých stavů pohybového ústrojí a při povrchových zánětech žil. Dále u poranění pohybového ústrojí při sportu nebo při nehodách. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
279 Kč
Dostupnost
skladem 7 ks


PDK: 4028352000390 | Zbozi: 18103672

Popis produktu

Dolgit gel je určen pro zevní lokální léčbu akutních či chronických bolestivých a zánětlivých stavů pohybového ústrojí a při povrchových zánětech žil. Dále u poranění pohybového ústrojí při sportu nebo při nehodách. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

IBUPROFENUM

Užití

Je určen pro zevní lokální léčbu akutních či chronických bolestivých a zánětlivých stavů pohybového ústrojí (zánětlivých revmatických onemocnění kloubů a páteře, otoků nebo zánětů měkkých tkání, přiléhajících ke kloubům, např. burs, šlach, šlachových pochev, vazů a kloubních pouzder, dále při ztuhlosti ramene, bolestech svalů, lumbagu, neuralgii) a při povrchových zánětech žil. Dále u poranění pohybového ústrojí při sportu nebo při nehodách jako je kontuze, luxace, distorze.

Dávkování

Obvykle se nanáší 3 - 4x denně na postižené místo 4 - 10cm dlouhý proužek gelu (odpovídá 80 — 200 mg ibuprofenu), který se lehce vtírá do kůže.
Průnik je možno účinně podpořit použitím iontoforézy. Dolgit gel se nanese na katodu (zápornou elektrodu). Intenzita proudu by měla být 0,1-0,5 mA na 5 cm2 povrchu elektrody, trvání iontoforetického podání přibližně 15 minut.

Příznaky

Zánět, bolest, otok, zhoršená pohyblivost končetin. Zhmožděniny, výron, vymknutí, namožení.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při přecitlivělosti na ibuprofen či pomocné látky a jiné protizánětlivé látky. Nesmí být použit na porušený kožní povrch (otevřené rány nebo kožní onemocnění), ani na sliznice a do očí.
Přípravek není vhodný pro terapii dětí do 14 let.
V době těhotenství (mimo posledního trimestru, kdy se nemá Dolgit gel používat vzhledem k možnosti ovlivnění průběhu porodu a nebezpečí zvýšeného krvácení) a kojení není vhodné přípravek dlouhodobě používat.
Přípravek lze užívat krátkodobě v opodstatněných indikacích.

Vedlejší příznaky

Přípravek je při použití na kůži obvykle dobře snášen, při lokálním použití ibuprofenu se nežádoucí účinky vyskytují jen zřídka. Pokud se vyskytnou, jde o erytém, pruritus, kopřivku či suchost kůže v místě aplikace. Ve výjimečných případech může u disponovaných osob dojít k rozvoji alergické reakce ve formě dušnosti vyvolané bronchospasmem.

Fakta

Dolgit gel obsahuje jako pomocnou látku isopropylalkohol, který může způsobit podráždění kůže.
Terapie perorálními NSaid, včetně ibuprofenu, může být někdy spojena s poškozením funkce ledvin, exacerbací peptického vředu a může vyvolat alergickou bronchiální reakci u vnímavých jedinců. | když systémová absorpce lokálně podávaného ibuprofenu je nižší než při podání per os, tyto komplikace se mohou objevit.

Složení

Ibuprofenum (5 g ve 100 g gelu), Isopropylalkohol, střední nasycené triacylglyceroly, isopropylidenglycerol, poloxamer, čištěná voda, levandulová silice, silice květů citroníku hořkého.

Příbalový léták