Dicloziaja 11,6 mg/g—gel 100 g

Humánní léčivý přípravek

Dicloziaja je gel obsahující dietylaminovou sůl diklofenaku, která je nesteroidním antiflogistikem účinkujícím proti bolesti a zánětu. Díky vodo-alkoholovému základu má gel zklidňující a chladivý účinek. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
90 Kč
Dostupnost
skladem 7 ks

PDK: 2900968 | Zbozi: 18115905

Popis produktu

Dicloziaja je gel obsahující dietylaminovou sůl diklofenaku, která je nesteroidním antiflogistikem účinkujícím proti bolesti a zánětu. Díky vodo-alkoholovému základu má gel zklidňující a chladivý účinek. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum diethylaminum

Užití

* Dospívající nad 14 let, krátkodobá terapie: lokální léčba bolesti při akutních nataženích svalů, vyvrtnutích nebo pohmožděních v důsledku tupého poranění. * Dospělí: - posttraumatický zánět šlach a vazů, svalů a kloubů po podvrtnutích, nataženích svalů nebo pohmožděních - bolest zad.
Po konzultaci s lékařem: - lokalizovaný zánět měkkých tkání jako je zánět šlach nebo tenisový loket - lokalizované a mírné symptomy osteoartrózy.

Dávkování

Dospělí a dospívající ve věku 14 let a starší:
Přípravek se lokálně jemně vtírá do kůže třikrát až čtyřikrát denně. Množství aplikovaného přípravku závisí na velikosti postižené oblasti. Dostatečné množství pro plochu 400 až 800 cm2 je 2 g až 4 g přípravku (množství gelu velikosti třešně až vlašského ořechu). Po aplikaci je potřeba si umýt ruce, pokud právě nejsou postiženým a léčeným místem. Zabraňte kontaktu s očima a ústy.
V případě, že je přípravek používán bez konzultace s lékařem, nemá se používat déle než 14 dní. Pokud po 7 dnech léčby nedojde ke zlepšení příznaků onemocnění nebo se projevy onemocnění zhorší, obraťte se na svého lékaře.

Kontraindikace

Tento přípravek je kontraindikován v případě: - hypersenzitivity na léčivou látku, propylenglykol nebo na kteroukoli pomocnou látku - pacientů, u nichž se objevilo astma, urtikarie nebo akutní rinitida po podání kyseliny acetylsalicylové anebo jiných nesteroidních antiflogistik (NSAIDs) - dětí a dospívajících mladších než 14 let - třetího trimestru těhotenství.

Složení

Léčivou látkou je diklofenak (ve formě dietylaminové soli diklofenaku). Jeden gram přípravku Dicloziaja obsahuje diclofenacum diethylaminum 11,6 mg, což odpovídá diclofenacum natricum 10 mg.
Další | složky © jsou: © karbomer © 5984, © diethanolamin, — cetostearomakrogol, kokoyl-oktanodekanoát, isopropylalkohol, propylenglykol, lehký tekutý parafin, krémový parfém, čištěná voda.

Příbalový léták