Diclofenac Galmed—gel 120 g

Humánní léčivý přípravek

Diclofenac Galmed 1% gel obsahuje léčivou látku diklofenak. Patří do skupiny léčivých přípravků zvaných nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky (NSAID). Diclofenac Galmed 1% gel tlumí bolest a zánět, zmírňuje otoky. Je určen ke vtírání do pokožky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2881226 | Zbozi: 18102707

Popis produktu

Diclofenac Galmed 1% gel obsahuje léčivou látku diklofenak. Patří do skupiny léčivých přípravků zvaných nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky (NSAID). Diclofenac Galmed 1% gel tlumí bolest a zánět, zmírňuje otoky. Je určen ke vtírání do pokožky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum natricum

Užití

Diclofenac Galmed 1% gel se používá k místní léčbě onemocnění pohybového aparátu, které má zánětlivý nebo degenerativní původ, tj. k odstranění bolesti a zánětu svalů a kloubů, a je možné ho běžně použít u následujících stavů: - Dospívající od 14 let: Krátkodobá lokální léčba akutních poranění, jako je podvrtnutí, pohmoždění, tupá poranění (poranění utrpěná při sportu). - Dospělí (od 18 let): Léčba poúrazových stavů a následků sportovních úrazů jako jsou otoky, zhmoždění, podvrtnutí kloubů, poranění měkkých částí kloubů a bolesti zad.
Po poradě s lékařem lze používat Diclofenac Galmed 1% gel k místní léčbě revmatických onemocnění měkkých tkání např. zánětů kloubních pouzder, zánětů šlach a svalových úponů a k místní léčbě při bolestivých stavech doprovázejících degenerativní onemocnění kolenních kloubů a drobných kloubů končetin.
Přípravek mohou užívat dospělí a dospívající od 14 let.

Dávkování

Nanášejte gel v tenké vrstvě 3-4krát denně na postižené místo a lehce jej vetřete do pokožky v místě bolesti nebo otoku. Dle rozsahu postižení aplikujte množství odpovídající velikosti třešně až vlašského ořechu (2-4 g). Toto je dostatečné množství k léčení oblasti o velikosti 400-800 cm2. (odpovídá např. velikosti 20x20 cm až 20x40 cm).
Odstup mezi jednotlivými dávkami je 3 až 4 hodiny. Po aplikaci je nutné si umýt ruce, pokud nejsou ošetřovaným místem.
Dospělí
Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 2 týdny. Pokud se bolest nebo otok nezlepší během 7 dní léčby nebo se dokonce zhorší, poraďte se s lékařem.
Při zánětlivých a degenerativních revmatických onemocněních se o délce léčby přípravkem Diclofenac Galmed 1% gel vždy poraďte s lékařem.
Dospivající od 14 let
Pokud je nutné u dospívajících od 14 let používat přípravek déle než 7 dní k úlevě od bolesti, zánětu a otoku, doporučuje se vyhledat lékaře.

Složení

Léčivou látkou je diclofenacum natricum 1 g ve 100 g gelu.
Pomocnými látkami jsou hydroxid sodný, hyetelosa, karbomer, propylenglykol (E 1520), střední nasycené triacylglyceroly, propylparaben (E 216), methylparaben (E 218), čištěná voda.

Příbalový léták