Diachrom se sukralózou —80 tablet

DiaChrom se sukralózou je nízkokalorické stolní sladidlo na bázi sukralózy obohacené aktivním trojmocným chrómem, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin.

Cena vč. DPH
34 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594029930575 | Zbozi: 18103679

Popis produktu

DiaChrom se sukralózou je nízkokalorické stolní sladidlo na bázi sukralózy obohacené aktivním trojmocným chrómem, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin.

Účinné látky

Sukralóza
Mléčnan chromitý

Užití

Jedná se o nízkokalorické stolní sladidlo nové generace va formě tablet, jehož sladící složkou je sukralóza. Sukralóza je vyrobena z cukru, chutná jako cukr, ale nemá žádnou kalorickou hodnotu a nepodporuje vznik zubního kazu.
DiaChrom se sukralózou spojuje příjemné s užitečným. Nejen že si osladíte téměř bez kalorií, ale současně dostanete do těla i glukózotoleranční faktor, jehož účinnou složkou je trojmocný chróm, který aktivuje mechanismy vedoucí k zachování normální hladiny glukózy v krvi (min. 6 mikrogramů chrómu za den tj. 4 tablety DiaChromu se sukralózou).
Více na www.diachrom.cz

Dávkování

Balení obsahuje 80 tablet, jedna tableta má sladivost odpovídající cca 4,4 g cukru (velká kostka cukru), ale má o 95,7% nižší kalorickou hodnotou. Energetická hodnota 1 tablety je pouze 3,2 kJ (0,76 kcal). Denní referenční hodnota příjmu chrómu je 40 mcg tj. 27 tablet. Maximální denní dávka chrómu je 200 mcg tj. 133 tablet. Přijatelný denní příjem sukralózy je 15 mg/kg/den, což představuje pro člověka o hmotnosti 80 kg bezpečnou konzumaci 171 tablet DiaChromu se sukralózou za den.

Příznaky

Zvýšená hladina cukru, nadváha.

Prevence

Kontraindikace

Obsahuje alergenní látku pocházející z mléka (laktóza). Nevhodné pro osoby s nesnášenlivostí laktózy. Dětem podávat pouze po dohodě s lékařem.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Sladidlo má lahodnou chuť srovnatelnou s cukrem bez nepříjemných pachutí. Je stabilní při vysokých teplotách, a proto je vhodná nejen ke slazení nápojů, ale ik pečení a zavařování bez jakýchkoliv omezení.
DiaChrom se sukralózou je určen nejen pro diabetiky, ale i pro všechny osoby, které z jakýchkoliv důvodů omezují příjem cukru v potravě a chtějí sladit zdravě.

Poznámka

Odkaz na literaturu:
Davis, C.M. and Vincent, J.B.: Chromium oligopeptide activates receptor tyrosine kinase aktivity; Biochemistry; 36; 4382; 1997 - Votava, H.J., Hahn, C.J. and Evans, G.W.: Isolation and partial characterization of a 51Cr complex from Brewer'yeast; Biochem.Biophys.Res.Commun.; 55; 312; 1973 - Anderson, R.A., Bryden N.A., Evock-Clover, C.M. and Steele, N.C.: Beneficial effects of chromium on glucose and lipid variables in control and somatotropin-treated pigs are associated with tissue chromium and altered tissue copper, iron and zinc; J.Anim.Sci.; 75; 657; 1997b - Bunting, L.D., Fernandez, J.M., Thompson, D.L. and Southern, L.L.: Influence of chromium picolinate on glucose usage and metabolic criteria in growing holstein calves;
J. Anim.Sci.; 72; 1591; 1994 . - Modrá H., Dvořáková D., Svobodová Z., Čelechovská O., Halouzka R.: Chronický test toxicity na potkanech s laktátem chromitým; Závěrečná zpráva; VFU Brno; 2007 - Mareček E., Burešová R.: Ověření použitelnosti laktátového chelátu chrómu ve výkrmu prasat; Závěrečný protokol úkolu BZ-34P/99; UKZUZ Praha; 1999 - Anderson, R.A., Bryden, N.A. and Polansky, M.M.: Lack of toxicity of chromium chloride and chromium picolinatenin rats; J. Amer. Coll. Nutr; 16; 273; 1997a - Kamen B.: Chrom je pro vás důležitý; pragma; 2000 - Vícha T.: Diabetes-minulost, přítomnost, budoucnost; Marcom; 1996 - Edelsberger T.: Diabetes v tabulkách; Maxdorf; 2007 - Food Additives Permitted for Direct Addition to Food for Human Consumptio; Sucralose;
Final rule. Food and Drug Adminastration, HHS. Federal Register: April 3, 1998 (Volume 63, Number 64) - Sucralose: An Overview, Genevieve Frank Penn State University - Full public report: Sucralosa,; National Industrial Chemicals Notificatio and Assessment
Scheme; Australia

Složení

Laktóza, sladidlo: sukralóza (7 mg/tab), L-leucin, nosič: zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy, protispékavá látka: stearan hořečnatý, mléčnan chromitý. Obsah v 1tabletě: 1,5 mcg Cr(3+) tj. 3,75 % referenční hodnoty příjmu.
Údaje o firmě
Výrobce doplňků stravy a obohaceného sladidla DiaChrom. Více na www.drzdravicko.cz

Příbalový léták