DiaChrom—600 tablet

Nízkokalorické stolní sladidlo na bázi aspartamu obohacené aktivním trojmocným chrómem, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin.

Cena vč. DPH
199 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594029930230 | Zbozi: 18100578

Popis produktu

Nízkokalorické stolní sladidlo na bázi aspartamu obohacené aktivním trojmocným chrómem, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin.

Účinné látky

aspartam mléčnan chromitý

Užití

DiaChrom spojuje příjemné s užitečným. Nejen že si osladíte téměř bez kalorií, ale současně dostanete do těla i glukózotoleranční faktor, jehož účinnou složkou je trojmocný chróm, který aktivuje mechanismy vedoucí k zachování normální hladiny glukózy v krvi (min 6 mikrogramů chrómu za den tj. 4 tablety DiaChromu). Sladidlo má vynikající chuť velmi podobnou cukru a bez nepříjemných pachutí. Je určeno nejen pro diabetiky, ale i pro všechny osoby, které z jakýchkoliv důvodů omezují příjem cukru v potravě a chtějí sladit zdravě.
Dodáván v tabletové formě určené ke slazení kávy, čaje a dalších nápojů a ve formě práškové určené pro pečení cukroví, dortů, buchet, přípravu krémů, pudinků a ke slazení ovoce a salátů.

Dávkování

* Každá tableta má sladivost odpovídající cca 4,4 g cukru (velká kostka cukru), ale má o 95,6% nižší kalorickou hodnotu. Energetická hodnota 1 tablety je pouze 3,3 kJ (0,77 kcal), tuky 0,2 mg, z toho nysycené mastné kyseliny 0,2 mg, sacharidy 167,4 mg, z toho cukry (laktóza) 167,4 mg, bílkoviny 27 mg, sůl mg.Tablety jsou tvarově uzpůsobeny tak, že je lze pohodlně rozlomit a tím si každý konzument přizpůsobí sladkost svého oblíbeného nápoje přesně podle svých představ. * Sypká forma je 3x sladší než cukr, ale má o 70% méně kalorií. Dávkování se přizpůsobuje podle příslušných receptů.

Příznaky

Nadváha. Zvýšená hladina cukru v krvi.

Kontraindikace

DiaChrom obsahuje alergenní složku pocházející z mléka (laktóza). Nevhodné pro osoby s nesnášenlivostí laktózy. Obsahuje zdroj fenylalaninu. Nevhodné pro fenylketonuriky.
Dětem podávat pouze po dohodě s lékařem.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

"Z toxikologického hlediska byl aspartam zhodnocen komisí JECFA/FAO/WHO jako sladidlo zdravotně nezávadné a tato komise také stanovila akceptovatelnou denní dávku (tzv. ADI) poměrně vysoko na 40 mg aspartamu na 1 kg tělesné hmotnosti denně. To znamená, že člověk o hmotnosti 80 kg může denně bez rizika zkonzumovat 3 200 mg aspartamu (tj. 145 tablet DiaChromu), což by v přepočtu na cukr odpovídalo 640 g cukru.
Je prakticky vyloučené, aby byl člověk schopen denně zkonzumovat takovéto množství sladkostí a slazených nápojů. "

Poznámka

Agrobac zajišťuje:
Výroba sladidel (DiaChrom ©). Výroba doplňků stravy.
Zakázková výroba tablet, koncentrátů a premixů.
Laboratorní servis (mikrobiologické analýzy, stanovování aminokyselin, prvků, vitamínů a dalších látek metodami AAS, HPLC, izotachoforéza, elektroforéza, spektroskopie, polarografie ... )

Složení

laktóza, sladidlo: aspartam (22 mgftab), L-leucin, nosič: zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy, protispékavá látka: stearan hořečnatý, mléčnan chromitý.
Obsah v 1 tabletě: chróm 1,5 ug (3,75 % RHP). Referenční hodnota příjmu (RHP) chrómu je 40 ug tj. 27 tablet, maximální denní dávka chrómu je 200 ug tj. 133 tablet DiaChromu.
Údaje o firmě www.diachrom.cz

Příbalový léták