Delmar Panthenol nosní sprej—50 ml

Zdravotnický prostředek

Izotonický roztok mořské vody obohacený o kalcium-pantothenát pro každodenní hygienu nosních dutin. Obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, podporuje samočisticí schopnost a tvorbu ochranné povrchové vrstvy.

Cena vč. DPH
146 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3661247 | Zbozi: 18145214

Popis produktu

Izotonický roztok mořské vody obohacený o kalcium-pantothenát pro každodenní hygienu nosních dutin. Obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, podporuje samočisticí schopnost a tvorbu ochranné povrchové vrstvy.

Účinné látky

mořská voda panthenol

Užití

DELMAR Panthenol je používán pro každodenní hygienu nosu. Je určen pro pacienty s ucpaným nosem, nachlazením, rýmou alergického původu a pro pacienty se suchou a podrážděnou nosní sliznicí s poškozením fyziologických funkcí. Určeno pro osoby se sklonem k vysychání nosní sliznice v klimatizovaném a vytopeném prostředí. Používá se před aplikací nosních kapek, neboť zvlhčení nosních dutin umožní lepší kontakt mezi nosní sliznicí a podaným lékem a po použití nosních kapek, neboť zvlhčení nosních dutin umožní zlepšit epitelizační procesy poškozené nosní sliznice.

Dávkování

Dospělí a děti (od 1 roku): Aplikujte jednu až dvě dávky do každé nosní dírky několikrát denně podle potřeby.
Děti (do 1 roku): aplikujte jednu dávku do každé nosní dírky několikrát denně podle potřeby.
Před použitím vyjměte ochranný kroužek a sundejte průhledný ochranný kryt trysky.
Sprej při aplikaci držte ve svislé poloze tryskou nahoru. Několikrát stlačte dávkovací mechanismus směrem dolů, dokud nedojde k vystříknutí roztoku. Trysku spreje jemně zasuňte do nosní dírky a stiskněte dávkovací mechanismus. Přitom stále držte sprej ve svislé poloze a nezaklánějte hlavu. Během vstřiku lehce vdechujte nosem. Po použití omyjte trysku dostatečným množstvím vody a vraťte ochranný kryt a kroužek do původní polohy. Z hygienických důvodů má každý uživatel mít svůj vlastní sprej.

Kontraindikace

U citlivých osob může dojít k alergické reakci, která je obvykle mírná a vymizí po přerušení používání. Nejsou k dispozici dostatečné údaje pro posouzení rizika použití přípravku DELMAR Panthenol během těhotenství a kojení. Doba užívání není omezena.

Složení

roztoku obsahuje 9 mg mořské soli, 20 mg kalcium-pantothenátu a 0,1 mg benzalkonium-chloridu.

Příbalový léták