Cutimed Protect Foam Applicator—Ochranný film na kůži, pěnový aplikátor 5x3 ml

Zdravotnický prostředek

CUTIMED PROTECT V PĚNOVÉM APLIKÁTORU je účinnou pomůckou při léčbě secernujících ran a chronických ran ve všech fázích hojení. Vytvářejí naneseným filmem dlouhodobou ochranou překážku proti inkontinenci,secernaci. Chrání kůži i proti riziku ztráty vody.

Cena vč. DPH
262 Kč
Dostupnost
skladem 9 ks

PDK: 2831718 | Zbozi: 18140175

Popis produktu

CUTIMED PROTECT V PĚNOVÉM APLIKÁTORU je účinnou pomůckou při léčbě secernujících ran a chronických ran ve všech fázích hojení. Vytvářejí naneseným filmem dlouhodobou ochranou překážku proti inkontinenci,seceraci. Chrání kůži i proti riziku ztráty vody.

Užití

Indikace

působení trávicích šťáv nebo tekutin z rány + odstraňování produktů s adhezivní vrstvou + tření a tah. Cutimed PROTECT vytváří rovnoměrnou vrstvičku chránící okolí rány a podrážděnou pokožku před vnějšími vlivy a ztrátou vody přes epidermis. Pěnový aplikátor o obsahu 3 ml umožňuje snadnou aplikaci na různé druhy kůže. Učinná přídatná léčba pokožky při léčbě chronických ran, jako např. žilních nebo tepenných vředů, vředů při symptomu diabetické nohy nebo dekubitů, prostě kdykoli, když kůže potřebuje ochranu.

Dávkování

Po přesném nanesení Cutimed PROTECTu na okraj rány na pokožku se začne tvořit bezbarvá, rychle schnoucí vrstvička dobře propustná pro vodní páry a kyslík. Zajišťuje ochranu kůže po dobu až 96 hodin.

Fakta

Polymerový roztok je rozptýlen v rozpouštědle bez alkoholu, které nedráždí ani nevyvolává pocity bodání. Po nanesení částeček Cutimed PROTECTu na pokožku se začne tvořit bezbarvá, rychle schnoucí vrstvička dobře propustná pro vodní páry a kyslík. Zajišťuje ochranu kůže po dobu až 9% hodin. Cutimed PROTECT zajišťuje účinnou ochranu před podrážděním pokožky způsobeným inkontinencí a tekutinami z rány. Při srovnání s neošetřenou pokožkou neléčenou dokáže Cutimed PROTECT dlouhodobě působit jako ochrana pokožky před vnějšími vlivy. Zkoušky jednoznačně prokázaly, že pokožka předem pěnou Cutimed PROTECT nesnížila oproti neošetřené pokožce adhezní vlastnosti krytí přiložených na pokožku v oblasti křížové kosti před 24 hodinami. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Přirozená ochranná funkce zdravé pokožky zajišťuje přesně stanovenou míru vlhkosti. Měření transpidermální ztráty vody (transepidermal water loss, TEWL) prokázalo statisticky významně nižší hodnoty při použití produktu Cutimed PROTECT ve srovnání s neošetřenou pokožkou a jednoznačně dokazuje, že Cutimed PROTECT udržuje přirozenou míru vlhkosti pokožky, i když je pokožka zároveň propustná pro vodní páry a kyslík. Riziko macerace pokožky a plenkové dermatitidy je neustále hrozí hlavně u pacientů s inkontinencí. Cutimed
PROTECT krém zajišťuje ochranu a péči jako způsob preventivního ošetření velkých ploch pokožky před macerací a s tím souvisejícími formami postižení. Zachovává a udržuje nepoškozenou pokožku tím, že vytváří dlouhodobou ochrannou vrstvu.

Příbalový léták