Hylo Care—10 ml

Zdravotnický prostředek

HYLO CARE® je sterilní roztok bez konzervačních látek k očnímu použití. V 1 ml: 1 mg hyaluronátu sodného, dexpanthenol, citrátový pufr, voda. Pro zvlhčení a podporu hojení poškozeného povrchu oka, např. v důsledku suchého oka po operačních zákrocích.

Cena vč. DPH
339 Kč
379 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4031626710673 | Zbozi: 18103052

Popis produktu

HYLO CARESO je sterilní roztok bez konzervačních látek k očnímu použití. V 1 ml: 1 mg hyaluronátu sodného, dexpanthenol, citrátový pufr, voda. Pro zvlhčení a podporu hojení poškozeného povrchu oka, např. v důsledku suchého oka po operačních zákrocích.

Účinné látky

hyaluronát sodný dexpanthenolum

Užití

K obnově a zachování zdravého oka patří také neustále zvlhčování vnějších tkání, spojivky a rohovky. V nejlepším případě plní tuto funkci naše slzy. Může se však stát, že přirozené slzy jsou k dispozici v nedostatečněm množství, anebo jen s narušeným složením. Oko pak reaguje zčervenáním, svěděním, pocitem cizího tělesa, pálením nebo rychlejší únavou. Tyto příznaky narušeného zásobování přirozenými slzami mohou nastat v suchém, klimatizovaném prostředí, následkem medikamentózní léčby nebo stárnutím.
Buňky spojivky a rohovky jsou neustále nově tvořeny a tento proces může optimálně probíhat jen ve vlhkém prostředí. Proto je důležité, aby také po operačních zákrocích na oku bylo oko dostatečně zvlhčováno a rána se optimálně hojila.
Ve všech těchto případech používání přípravku HYLO CARE© vede k intenzivnímu zvlhčování oka a tím i obnově přirozené vlhkostní rovnováhy.

Dávkování

Počet denních dávek přípravku HYLO CARE© záleží na individuálním úsudku, doporučení lékaře nebo lékárníka. Všeobecně se kape 3x denně 1 kapka do spojivkového vaku každého oka. Při silnějších obtížích lze HYLO CARE© během dne používat častěji.
Pokud byste měl/a HYLO CARE© používat častěji (např. více než 10krát denně), nechte si vyšetřit oči od svého očního lékaře. HYLO CARE© je vhodný pro dlouhodobé používání, přesto byste se měl/a při dlouhotrvajících obtížích zeptat rovněž na radu svého očního lékaře.

Příznaky

Pro zvlhčení a podporu hojení poškozeného povrchu oka, např. v důsledku suchého oka po operačních zákrocích.

Kontraindikace

HYLO CARE© se nemá používat v případě přecitlivělosti na jakoukoliv složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Vzhledem k absenci konzervační přísady je HYLO CARE© i při dlouhodém užívání dobře snášen. Byly však hlášeny ojedinělé případy vzniku reakcí přecitlivělosti (pálení, slzný tok), které po vysazení přípravku rychle odezněly.

Fakta

V případě užívání jiných očních přípravků by měl interval mezi jejich aplikací přípravku
HYLO CARE© trvat alespoň 30 minut, přičemž se oční kapky aplikují jako první. Oční mast se vpravuje do spojivkového vaku vždy až po podání přípravku HYLO CARE©.
HYLO CARE© Ize používat i při nošení kontaktních čoček. Aby se zabránilo reakcím z inkompatibility, které mohou vzniknout mezi přípravky pro péči o kontaktní čočky a přípravkem HYLO CARE, je doporučeno s použitím očních kapek vyčkat asi 30 minut od nasazení kontaktních čoček.
Neexistují žádná omezení pro používání přípravku HYLO CARE© dětmi, těhotnými nebo kojícími ženami.
Jedna lahvička přípravku obsahuje 10 ml roztoku, což odpovídá cca 300 kapkám. Z výrobně-technických důvodů vždy zůstává v lahvičce i po úplném vypotřebování přípravku malý zbytek kapaliny.
Jednu lahvičku přípravku by měla používat pouze jedna osoba.

Poznámka

HYLO CARE© obsahuje hyaluronát sodný, přirozenou látku, která se nachází v oku, ale také v jiných částech těla. Tato látka má zvláštní fyzikální vlastnosti — na povrchu oka vytváří rovnoměrný, stabilní a dlouho ulpívající film, který odolává odplavení. Tím trvá zvlhěující efekt velmi dlouho, přičemž funkce oka zůstávají plně zachovány. Proto lze bez problémů HYLO CARE© používat během dne, pokud například není možné pro tužší konzistenci používat oční mast, která vytváří clonu. Navíc HYLO CARE© obsahuje dexpanthenol, který paří do velké skupiny B-vitaminů. Tato složka přípravku pokrývá potřebu oka po intenzivní regeneraci a plně podporuje zvlhčovací schopnosti hyaluronátu sodného. Kromě toho má dexpanthenol vlastnosti, které podporují hojení. To znamená, že malá poškození povrchu oka, vznikající při nedostatku slzného filmu se rychle zahojí, stejně jako rány, které jsou nutným důsledkem operačních zákroků na oku. Tak HYLO
CARE© poskytuje oku nejen dostatečné zvlhčování, ale zároveň pečuje o dobrou regeneraci rohovky a spojivky.

Složení

1 ml HYLO CARE© obsahuje 1 mg hyaluronátu sodného, dexpanthenol, citrátový pufr a vodu.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: . : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták