Candibene Krém 200mg—20 g

Humánní léčivý přípravek

Léčivá látka přípravku, klotrimazol, je antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Vhodné pro dospělé a děti od 2 let k léčbě infekcí kůže a nehtů. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
86 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4030096460385 | Zbozi: 18100398

Popis produktu

Léčivá látka přípravku, klotrimazol, je antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Vhodné pro dospělé a děti od 2 let k léčbě infekcí kůže a nehtů. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Clotrimazolum

Užití

Léčivá látka přípravku, klotrimazol, je antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií.
Candibene krém mohou používat dospělí, mladiství a děti od věku 2 let k léčbě infekcí kůže a nehtů, které jsou způsobeny choroboplodnými houbami, kvasinkami a plísněmi, a to zvláště infekcí nohou a kožních řas. Tyto infekce se mohou projevit zčervenáním, svěděním, někdy i olupováním kůže s nepříjemným zápachem, případně může dojít i k bolestivým prasklinám kůže, zejména na nohou. Diagnózu těchto onemocnění vždy stanoví lékař, s nímž je třeba se poradit o vhodnosti používání přípravku Candibene krém.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, nanáší se Candibene krém 2-3x denně na postižená místa, která byla předtím opatrně umyta a osušena. Při nanášení na postižené nehty se nehty musí napřed nakrátko ostříhat a jejich povrch zdrsnit, aby léčivá látka mohla dobře proniknout k ložisku infekce. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.
Pro úspěch léčby přípravkem Candibene krém je důležitá pravidelná a dostatečně dlouhá léčba. Obvyklá délka léčby je 2-6 týdnů. Při postižení nehtů je většinou třeba prodloužit léčbu až na 3 měsíce.

Kontraindikace

Nepoužívejte Candibene krém - jestliže jste přecitlivělý/á na léčivou látku nebo na kteroukoliv další složku přípravku; - jestliže kojíte, nenanášejte přípravek na prsní bradavky.
Přípravek není určen pro děti mladší než 2 roky.
Přípravek nesmí být nanesen do otevřených poranění a do očí.

Složení

Léčivou látkou je clotrimazolum 10 mg (1%) v 1g krému. - Pomocné látky jsou sorbitan-stearát, polysorbát 60, cetylstearylalkohol, cetyl-palmitát, oktyldodekanol, benzylalkohol, čištěná voda.

Příbalový léták