Candibene 100mg—6 vaginálních tablet

Humánní léčivý přípravek

Candibene je širokospektré antimykotikum, které se používá k léčbě gynekologických zánětů způsobených houbovitými mikroorganizmy, kvasinkami, plísněmi především rodu Candida. Navíc působí proti Trichomonas vaginalis, a dále infekcím pochvy. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4030096104333 | Zbozi: 18102859

Popis produktu

Candibene je širokospektré antimykotikum, které se používá k léčbě gynekologických zánětů způsobených houbovitými mikroorganizmy, kvasinkami, plísněmi především rodu
Candida. Navíc působí proti Trichomonas vaginalis, a dále infekcím pochvy. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Clotrimazolum

Užití

Léčivá látka přípravku, klotrimazol, je antimykotikum. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní, především rodu Candida. Působí i na některé druhy bakterií, jako jsou Trichomonas vaginalis, grampozitivní mikroby, především streptokoky a stafylokoky, a gramnegativní mikroby (Bacteroides, Gardnerella vaginalis) způsobující infekce pochvy (gynekologické záněty).
Bez porady s lékařem můžete Candibene 100/200 mg používat k léčbě kvasinkových či plísňových infekcí pochvy (kandidózy). Tato onemocnění se projevují následujícími příznaky: - svědění v oblasti pochvy a vulvy (zevních rodidel), - pálení pochvy a vulvy, - zarudnutí, zduření (otok) a bolestivost tkání pochvy a vulvy, - výtok z pochvy (bělavý, hrudkovitý, bez zápachu).
Tyto infekce nejčastěji vznikají v důsledku antibiotické léčby, v souvislosti s onemocněním cukrovkou, nadměrnou konzumací sladkostí, při užívání hormonální antikoncepce s vysokou dávkou estrogenů, po koupeli ve znečištěné vodě nebo mohou vzniknout při nošení neprodyšného a těsného spodního prádla.
Na doporučení lékaře se přípravek užívá k léčbě trichomonádové infekce či gynekologických zánětů vyvolaných bakteriemi, a dále k ozdravění porodních cest v posledních 4-6 týdnech těhotenství.
Přípravek je určen pro ženy a dívky od 12 let.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku je 1 vaginální tableta Candibene 100 mg denně po dobu 6 po sobě jdoucích dnů, nebo 1 vaginální tableta Candibene 200 mg denně po dobu 3 po sobě jdoucích dnů. Zavádí se vždy jedna vaginální tableta, nejlépe večer před spaním.

Příznaky

Navštivte svého lékaře, máte-li některý z následujících příznaků: - hojný, hnisavý (žlutozelenavý), vodnatý, zapáchající výtok, často spojený s bolestí v podbřišku - bolest při pohlavním styku.
Tyto příznaky mohou ukazovat na trichomonádovou infekci. Pokud si nejste jistá, zda máte kandidózu, konzultujte léčbu ještě před jejím zahájením se svým lékařem.

Kontraindikace

Přecitlivělost na klotrimazol nebo na další složky přípravku.

Složení

Léčivou látkou je clotrimazolum 100 nebo 200 mg v jedné tabletě.
Pomocné látky jsou kukuřičný škrob, monohydrát laktosy, kyselina adipová, hydrogenuhličitan sodný, kopovidon, magnesium-stearát, koloidní bezvodý oxid křemičitý, polysorbát 80.

Příbalový léták