Caltrate Plus—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Kombinovaný přípravek s vápníkem,vitaminem D a dalšími důležitými minerály pro úpravu nedostatku vápníku, zvýšení hustoty kostí a prevenci úbytku kostní hmoty. K prevenci i během léčby osteoporózy. Vhodný jako doplněk k hormonální substituci v menopauze. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2460385 | Zbozi: 18104818

Popis produktu

Kombinovaný přípravek s vápníkem,vitaminem D a dalšími důležitými minerály pro úpravu nedostatku vápníku, zvýšení hustoty kostí a prevenci úbytku kostní hmoty. K prevenci i během léčby osteoporózy. Vhodný jako doplněk k hormonální substituci v menopauze. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Vápník vitamin D
Minerální látky

Užití

Kost je živá, rostoucí tkáň, která potřebuje vápník k udržení potřebné hustoty a pružnosti kostí. Předpokládá se, že nedostatečný přísun vápníku během života významně přispívá k rozvoji osteoporózy. Proto je během dospělosti důležitý příjem vápníku v dávce 1000 — 1200 mg denně. Silné kosti účinně pomáhají předcházet osteoporóze.
Osteoporóza („řídnutí“ či „odvápnění“ kostí) postihuje především osoby středního a vyššího věku. Je nejčastější příčinou snadného vzniku typických úrazů tohoto věku, především zlomenin obratlových těl, horního konce (krčku) kosti stehenní a dolního konce předloktí. Osteoporóze se často říká „tichá nemoc“, neboť ke ztrátě kostní hmoty dochází bez příznaků. Lidé často neví o tom, že mají osteoporózu, dokud jejich kosti nezeslábnou natolik, že náhlé zvrtnutí, úder či pád způsobí frakturu kyčle nebo obratle.
Oslabení kostí z důvodu klesajících hladin hormonů v době přechodu a skutečnost, že 3 ze 4 žen nedostává doporučovaný denní příjem vápníku ve stravě je příčinou toho, že zejména ženy v tomto období života jsou náchylné k osteoporóze. Čím vyšší jsou zásoby vápníku v kostech před přechodem, tím snadněji se kosti udržují zdravé během přechodu a v letech po něm následujících. Výzkumy prokázaly, že zvýšený příjem vápníku má velký význam i pro ženy po přechodu.
Osteoporóze je možno úspěšně předcházet pravidelným cvičením, snížením hmotnosti a dostatečným příjmem vápníku, nejlépe v kombinaci s vitaminem D a dalšími minerály, které jsou potřebné pro správné ukládání vápníku v kostech.
Caltrate Plus Vám dodává vápník, vitamin D a dalších 5 minerálů důležitých pro kosti. * Vitamín D: je potřebný pro lidské tělo pro správné vstřebávání vápníku ve střevech a jeho ukládání v kostech. života. Je nezbytný k zachování zdravých a silných kostí. Pomáhá rovněž při hojení ran a podporuje správnou funkci nervů a svalů. * Hořčík: je nezbytný pro látkovou výměnu vitaminu D a pro funkci kostí. * Mangan: hraje důležitou roli při formování kostí a chrupavek. * Měď: je potřebná pro udržení zdraví pojivových tkání, skeletu a krevních cév. * Zinek: je důležitý pro správnou funkci a růst tkání. * Bór: napomáhá organismu při využití vápníku.
Caltrate Plus je kombinovaný přípravek s vápníkem, vitaminem D a dalšími důležitými minerály pro úpravu nedostatku vápníku, zvýšení hustoty kostí a prevenci úbytku kostní hmoty. Používá se k prevenci osteoporózy a na doporučení lékaře během léčby osteoporózy k doplnění vápníku a vitaminu D. Caltrate Plus je vhodný jako doplněk k hormonální substituci v menopauze.

Dávkování

Obvyklá dávka je 1— 2 tablety denně u dospělých a dětí od 12 let. Tablety se užívají ústy a zapíjejí se vodou.
Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není vhodný pro děti do 12 let.
Bez porady s lékařem lze používat přípravek Caltrate Plus při léčbě a prevenci nedostatku vápníku nejvýše 4 týdny.

Kontraindikace

  • Přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoliv pomocnou látku
  • Renální insuficience
  • Ledvinové kameny (nefrolitiáza, nefrokalcinóza)
  • Hyperkalcémie a hyperkalciurie
  • Osteolytické procesy nádorového charakteru
  • Hyperparatyreóza
  • Sarkoidóza
  • Hypervitaminóza D.
    Přípravek obsahuje částečně hydrogenovaný sójový olej a je kontraindikován u pacientů s hypersenzitivitou na arašídy či sóju.

Vedlejší příznaky

Při užívání přípravku Caltrate Plus se mohou vyskytnout následující nežádoucí účinky: - Méně častý nežádoucí účinek (postihuje 1 až 10 uživatelů z 1000): zvýšené hladiny vápníku v krvi nebo v moči. - Vzácné nežádoucí účinky (postihují 1 až 10 uživatelů z 10000): zácpa, nadýmání, pocity na zvracení (nevolnost), bolesti břicha, průjem, svědění, kožní vyrážka a kopřivka.

Příbalový léták