Calcii Carbonici 0,5 TBL. MEDIC—50 x 0,5 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je indikován k preventivnímu i terapeutickému použití při těchto stavech a poruchách: těhotenství a kojení, hojení fraktur, zmírnění traumatických stavů při nedostatečném přívodu vápníku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
111 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595112600023 | Zbozi: 18100388

Popis produktu

Přípravek je indikován k preventivnímu i terapeutickému použití při těchto stavech a poruchách: těhotenství a kojení, hojení fraktur, zmírnění traumatických stavů při nedostatečném přívodu vápníku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravek je indikován k preventivnímu i terapeutickému použití při těchto stavech a poruchách: těhotenství a kojení, hojení fraktur, zmírnění traumatických stavů při nedostatečném přívodu vápníku. Dále prevence fraktur u starších osob (současné podávání vitamínu D), dlouhodobé podávání kortikoidů, poruchy © vápníkového metabolismu, osteoporóza, osteomalacie, rachitis, renální osteodystrofie, alergické choroby zakódované geneticky (atopický ekzém, zvýšená nervosvalová dráždivost), alergická nasofaryngitis, dermatózy, parestézie, tetanie, laryngospasmus.
Přípravek je indikován u dospělých, dětí i adolescentů.

Dávkování

Dospělí: 2 až 4 tablety denně při preventivním podávání, při terapeutickém lze dávkování zvýšit podle doporučení lékaře.
Děti: 1/2 - 1 tablety denně.
Tablety se polykají celé nebo rozdělené a zapíjejí dostatečným množstvím tekutiny.

Kontraindikace

Hyperkalcémie, renální insuficience s alterací krevních minerálů, nefrolitiáza, cholecystolitiáza, hyperparathyreóza s hyperkalciurií.

Příbalový léták