BODE Cutasept F Spray—250 ml

Cutasept F je alkoholový přípravek na dezinfekci kůže. Má optimální mikrobicidní účinek a to i proti kmenům rezistentním na antibiotika, mykobakteriím a lipofilním virům, HBV, HIV, rotavirům a Herpes simplex typu 1. Působí rychle, je výborně snášen.

Cena vč. DPH
216 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2537570 | Zbozi: 18110569

Popis produktu

Cutasept F je alkoholový přípravek na dezinfekci kůže. Má optimální mikrobicidní účinek a to i proti kmenům rezistentním na antibiotika, mykobakteriím a lipofilním virům, HBV,
HIV, rotavirům a Herpes simplex typu 1. Působí rychle, je výborně snášen.

Účinné látky

2-propanol
Benzalkoniumchlorid

Užití

Cutasept F je alkoholový přípravek na dezinfekci kůže s odmašťovacím, čisticím a reziduálním účinkem. Má optimální mikrobicidní účinek, a to i proti kmenům rezistentním na antibiotika, mykobakteriím a lipofilním virům, HBV, HIV, rotavirům a Herpes simplex typu 1. Působí rychle a vykazuje dobré reziduální účinky, je výborně snášen pokožkou.
Používá se pro odmašťování kůže, po zaschnutí zajišťuje dobrou přilnavost chirurgických fólií. Je také vhodný k dezinfekci nohou. Oblast použití: k ambulantnímu použití před injekcemi, zavedením kanyly, krevními odběry, punkcemi, katetrizacemi a malými lékařskými zákroky. Možno použít také pro před- a pooperační dezinfekci.
Elektrické přístroje používat až po úplném zaschnutí. Nepoužívat pod transfuzní manžety.

Dávkování

Návod k použití

a nechat působit. Pro předoperační ošetření pokožky řádně natírat tampónem namočeným v Cutasept© F a nechat působit. Po celou dobu aplikace je nutné pokožku udržovat vlhkou.

Prevence

Baktericidní (vč. MRSA), fungicidní, tuberkulocidní, mykobaktericidní, virucidní na obalené viry (vč. HBV, HCV, HIV), účinný proti Herpes simplex viru typu 1 a rotaviru.

Fakta

Doba působení:
Pokožka s malým množstvím tukových žláz - před punkcemi a injekcemi minimáilně 15 sec, - před punkcemi kloubů, lumbálními punkcemi, chirurgickými zákroky minimálně 1 min.
Pokožka s velkým množstvím tukových žláz - vždy minimálně 10 min.
Bakterie MRSA/EHEC 1 min.
Viry Obalené viry (vč. HBV, HIV, HCV) - 30 sec, Rotavirus - 30 sec, Herpes simplex virus typ 1- 30 sec.

Poznámka

Elektrické přístroje používat až po úplném zaschnutí. Nepoužívat pod transfuzní manžety.

Složení

100 g roztoku obsahuje: účinné látky: 2-propanol 63,0 g, benzalkoniumchlorid 0,025 g pomocné látky: voda.
Údaje o firmě www.hartmann.cz
Skupina HARTMANN převzala 100 % podíl ve společnosti Bode Chemie, předního evropského výrobce hygienických a dezinfekčních přípravků pro zdravotnický personál, od společnosti Beirsdorf AG. Touto akvizicí skupina HARTMANN posiluje své postavení v oblasti zdravotnických prostředků.
Převzetí vhodně zapadá do obchodní strategie fy. HARTMANN, která chce i nadále posilovat svoji pozici v oblasti zdravotnictví a vlastnictví Bode Chemie představuje příležitost k dalšímu růstu v rámci expandujícího trhu s dezinfekčními přípravky ve zdravotnictví. Skupina HARTMANN tak rozšiřuje poskytování komplexních řešení i v oblasti dezinfekce.
Bode Chemie byla založena v roce 1924 a dnes je jedním z předních specialistů v oblasti dezinfekce, hygieny a ochrany kůže. Snad nejrozšířenějším produktem Bode
Chemie je Sterillium, dezinfekce na bázi alkoholu, jehož obliba má velký podíl na celkovém úspěchu Bode Chemie.

Příbalový léták