Bayflex 1178 mg—30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Symptomatická léčba mírné až středně těžké osteoartrózy kolene. Glukosamin není indikován k léčbě akutní bolesti. K úlevě (zejména úlevě od bolesti) nemusí dojít dříve, než po několika týdnech léčby a někdy i po delší době. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2473529 | Zbozi: 18112677

Popis produktu

Symptomatická léčba mírné až středně těžké osteoartrózy kolene. Glukosamin není indikován k léčbě akutní bolesti. K úlevě (zejména úlevě od bolesti) nemusí dojít dříve, než po několika týdnech léčby a někdy i po delší době. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Glukosamin patří do skupiny nesteroidních protizánětlivých a antirevmatických látek.
Glukosamin je látka, která se běžně vyskytuje v lidském těle a je nezbytnou součástí kloubního mazu a chrupavky.
Bayflex 1178 mg se užívá k úlevě od příznaků osteoartrózy kolene mímého až středního stupně. Osteoartróza je typ kloubní degenerace s následujícími příznaky: ztuhlost (po spánku nebo delší nečinnosti), bolest při pohybu (např. při chůzi do schodů nebo po nerovném povrchu), která mizí při odpočinku.

Dávkování

Dospělí: Jedna tableta denně. Tablety lze užívat spolu s jídlem nebo bez jídla.

Kontraindikace

* Přípravek Bayflex 1178 mg nesmí být podáván pacientům s alergií na měkkýše, protože léčivá látka se získává z měkkýšů. * Hypersenzitivita na glukosamin nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku. * Děti do 2 let.

Vedlejší příznaky

Nejobvyklejšími nežádoucími účinky souvisejícími s léčbou glukosaminem jsou nausea, bolest břicha, trávicí potíže, zácpa nebo průjem. Navíc byly hlášeny bolest hlavy, únava, vyrážka, svědění a návaly. Uváděné nežádoucí účinky jsou obvykle mírné a přechodné.
Podrobný výčet je uveden na příbalové informaci pro pacienta.

Poznámka

Pokud máte jiné příznaky než ty, které jsou popsány, poraďte se s lékařem, aby mohl vyloučit přítomnost kloubního onemocnění, pro které je potřeba jiná léčba.
Při výskytu klidových bolestí kloubů, postižení dalších kloubů, otoku nebo zarudnutí kloubu, teploty či úbytku tělesné hmotnosti vyhledejte svého lékaře.

Složení

  • Léčivou látkou je glukosaminum. Jedna tableta obsahuje 1884,60 mg natrii glukosamini sulfatis complexus, což odpovídá 1500 mg glukosamini sulfas, což odpovídá 1178 mg glukosaminum.
  • Pomocnými látkami jsou: jádro tablety: povidon K30, makrogol 4000, magnesium
  • stearát.
    Potah tablety: propylenglykol, polysorbát 80, hypromelosa, oxid titaničitý (E171), mastek.

Příbalový léták