APO-Ome 20mg—14 tobolek

Humánní léčivý přípravek

APO-OMO je prostředek pro snižování kyselosti žaduleční šťávy. Obsahuje léčivou látku Omeprazol, který blokuje enzym, nutný pro tvorbu žaludeční kyseliny. Užívá se k léčbě a prevenci vředového onemocnění žaludku, dvanáctníku, refluxní esofagitidě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2048032 | Zbozi: 18104456

Popis produktu

APO-OMO je prostředek pro snižování kyselosti žaduleční šťávy. Obsahuje léčivou látku
Omeprazol, který blokuje enzym, nutný pro tvorbu žaludeční kyseliny. Užívá se k léčbě a prevenci vředového onemocnění žaludku, dvanáctníku, refluxní esofagitidě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Omeprazolum 20 mg

Užití

APO-OME se používá ke krátkodobé i dlouhodobé léčbě žaludečních a dvanáctníkových vředů, u vředové choroby dvanáctníku a žaludku spojené s bakteriální infekcí žaludku (helicobacter pylori), při vředech dvanáctníku a žaludku způsobených podáváním léčiv proti bolesti a zánětu kloubů a svalů (nesteroidní antirevmatika-antiflogistika), zánětu jícnu způsobeného návratem žaludečního obsahu do jícnu (refluxní ezofagitida), nemoci s příznaky (např. pálením žáhy) způsobenými návratem žaludečního obsahu do jícnu (symptomatická refluxní choroba jícnu), trávicích obtíží projevujících se bolestí v nadbřišku i jiných částech břicha, pálením žáhy, návratem kyselého nebo hořkého žaludečního obsahu do jícnu a celkovou poruchou chuti k jídlu (dyspepsie), nadměrné sekrece žaludeční kyseliny v důsledku zvýšené produkce hormonu gastrinu z nádoru slinivky břišní (Zollinger-Ellisonův syndrom). APO-OME se dále používá k předcházení vdechnutí žaludečního obsahu v průběhu operace u pacientů v celkové anestézii (profylaxe aspirace žaludečního obsahu).
Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství i děti s hmotností nad 20 kg.

Kontraindikace

Přípravek APO-OME nesmíte užívat v případě přecitlivělosti (alergie) na kteroukoliv ze složek přípravku (např. ve formě vyrážky).

Složení

Léčivá látka: Omeprazolum 20 mg v 1 tvrdé enterosolventní tobolce.
Pomocné látky: Hydroxid hořečnatý, mannitol, povidon, methakrylátový kopolymer typ C, triethyl-citrát, červený oxid železitý, oxid titaničitý, černý inkoust, želatina.

Příbalový léták