ActiMaris Forte čištění a hojení ran—roztok 300 ml

Zdravotnický prostředek

ActiMaris výrazně urychluje hojení širokého spektra ran a zánětů kůže a sliznic, zejména špatně se hojících. Podporuje tvorbu nové tkáně, má výrazný čistící efekt, účinně eliminuje patogeny vč. MRSA, rychle redukuje zánět, otok, zápach. 100% přírodní.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3098077 | Zbozi: 18133498

Popis produktu

ActiMaris výrazně urychluje hojení širokého spektra ran a zánětů kůže a sliznic, zejména špatně se hojících. Podporuje tvorbu nové tkáně, má výrazný čistící efekt, účinně eliminuje patogeny vč. MRSA, rychle redukuje zánět, otok, zápach. 100% přírodní.

Účinné látky

Aktivní singletový kyslík, NaOCI
Mořská sůl lonizovaná voda

Užití

ActiMaris Forte roztok je vhodný na čištění, snížení zánětu a urychlení hojení akutních a hlavně chronických, špatně se hojících nebo silně infikovaných ran. ActiMaris Forte roztok rychle a výrazně snižuje zánět, otok, bolest a zápach rány.
ActiMaris Forte roztok je vhodný:
K čištění, zvlhčení, dekontaminaci, odstranění povlaku, snížení zánětu, otoku, zápachu a k urychlení hojení: - Akutních ran (odřeniny, řezné, tržné rány, puchýře, opruzeniny, bodnutí hmyzem), pooperačních ran a jizev, - chronických ran (bércové a diabetické vředy, dekubity, nekrotické rány, infekční, zapáchající rány, ulcerující nádory, píštěle), - termických a chemických ran (popáleniny 1. až 3. stupně), - vstupních míst katetrů, PEG trubic a drénů.
K intraoperačnímu čištění a oplachování ran.
K intratorakálním, peritoneálním a stomickým výplachům.
Ke zvlhčení a změkčení obvazového materiálu a krytí ran.
K prevenci infekce sliznice, kůže, ran a popálenin.
K lokální léčbě zánětlivých a infekčních procesů na kůži a sliznici (dutina ústní, nosní, zevní ucho a zvukovod, genitálie, konečník).
Jak používat ActiMaris Forte roztok: - Při čištění chronických nehojících se ran: 1. Ránu nejdříve vypláchneme vodou nebo roztokem ActiMaris Sensitiv, aby se odstranily případné hrubé nečistoty nebo povlaky. 2. Roztokem ActiMaris Forte navlhčíme sterilní krytí a přiložíme na ránu. Podle potřeby můžeme lehce překrýt obinadlem. 3. Navlhčené krytí ponecháme na ráně minimálně 10 minut působit. 4. Poté případně setřeme /odstraníme další nečistoty a povlaky. 5. Aplikaci navlhčeným krytím můžeme opakovat i několikrát denně dle stavu rány. Doba a frekvence není nijak omezena. Je třeba pokračovat v aplikaci, dokud všechny povlaky a nekrózy nejsou snadno odstranitelné a rána není vizuálně čistá. 6. Pro urychlení hojení poté doporučujeme nanést přímo na ránu ActiMaris Gel (vrstvu cca 1-2 mm) a překrýt sterilním krytím. 7. Výměnu obvazů s následnou aplikací ActiMaris Gelu provádíme dle potřeby a stavu rány, optimálně 1- 2x denně.

Dávkování

Doba trvání a četnost aplikace roztoku ActiMaris Forte by měly být přizpůsobeny stavu rány. Krytí navlhčené přípravkem ActiMaris© Forte můžeme na ránu přikládat i několikrát denně. Celková doba ani frekvence používání není nijak omezena. V aplikaci je třeba pokračovat, dokud všechny povlaky a nekrózy nejsou snadno odstranitelné a rána není vizuálně čistá.
Převaz rány a výměna obvazů se provádí v závislosti na stavu rány, indikaci a fázi hojení, a to od několikrát denně až po 1x za 2 dny.
V případě obtížně odstranitelných obvazů a krytí se doporučuje navlhčit je roztokem
ActiMaris Forte na dobu alespoň 5 minut, aby se daly snadněji odstranit bez poškození nově vytvořené tkáně.
Pro čištění ran může být ActiMaris Forte roztok kombinován s jakýmikoliv inertními nebo jinými obvazy.

Kontraindikace

Pouze případná alergie na mořskou sůl.

Složení

Aktivní kyslík, mořská sůl, NaOCI, ionizovaná voda.
Údaje o firmě
ActiMaris AG, Svýcarsko.

Příbalový léták