Aciclovir AL 50mg/g—dermální krém 2 g

Humánní léčivý přípravek

Aciclovir AL krém je účinný v léčbě infekcí vyvolaných virem Herpes simplex. Aciklovir přítomný v krému Aciclovir AL krém se mění na účinnou látku s protivirovým účinkem teprve po průniku do buňky infikované virem. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4024773032910 | Zbozi: 18112150

Popis produktu

Aciclovir AL krém je účinný v léčbě infekcí vyvolaných virem Herpes simplex. Aciklovir přítomný v krému Aciclovir AL krém se mění na účinnou látku s protivirovým účinkem teprve po průniku do buňky infikované virem. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Aciclovirum

Užití

Aciclovir AL krém se používá k tlumení bolesti a svědění u kožních infekcí vyvolaných herpetickými viry. Užívá se k léčbě jak u první, tak u opakované infekce, především u oparu na rtu (Herpes simplex).
Aciclovir AL krém mohou používat dospělí, mladiství i děti.

Dávkování

Pokud lékař nedoporučí jinak, krém se obvykle nanáší v tenké vrstvě na infikované oblasti kůže pětkrát denně ve čtyřhodinových intervalech během dne. Nanáší se bavlněným tamponem. Pokud se nanáší rukou je třeba ruce před i po použití krému důkladně umýt, aby se zabránilo infekci poškozené kůže např. baktériemi nebo přenosu viru na nová dosud neinfikovaná místa kůže či sliznic. Aciclovir AL krém je třeba nanést i na oblasti přiléhající k místům s viditelnými známkami herpetické infekce (puchýřky, otok, zarudnutí). Léčba obvykle trvá pět dní.

Kontraindikace

Aciclovir AL krém nesmíte užívat při přecitlivělosti ma aciklovir nebo některou z pomocných látek. Protože působí dráždivě na sliznicích, nesmí se používat v ústech a pochvě a zejména ne na oční spojivky.
Pouze na doporučení lékaře mohou přípravek používat nemocní s poruchou imunitního systému.

Složení

Léčivá látka: Aciclovirum (aciklovir) bOmg v 1g krému.
Pomocné látky: Dimetikon, glyceromakrogol-stearát, cetylalkohol, tekutý | parafin, propylenglykol, bílá vazelína, čištěná voda.

Příbalový léták