Accu-Chek Performa testovací proužky—50 ks, měření glukózy

Zdravotnický prostředek

Testovací proužky určené k měření množství glukózy v čerstvě odebrané kapilární nebo arteriální krvi. Lze použít jen s glukometrem Accu-Chek Performa.

Cena vč. DPH
292 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4015630007349 | Zbozi: 18103854

Popis produktu

Testovací proužky určené k měření množství glukózy v čerstvě odebrané kapilární nebo arteriální krvi. Lze použít jen s glukometrem Accu-Chek Performa.

Užití

Testovací proužky určené k měření množství glukózy v čerstvě odebrané kapilární, arteriální nebo novorozenecké krvi, a také žilní krvi ošetřené LI-heparinem nebo EDTA.
Lze použít pouze s glukometrem Accu-Chek Performa. Rozsah měřitelných hodnot 0,6 - 33,3 mmol/l.

Fakta

Self-monitoring hladin cukru v krvi je základní a velice důležitou součástí léčby diabetu.
Self-monitoring vám napoví, zda je vaše léčba účinná.
Self-monitoring vám pomůže zjistit, jak váš organismus reaguje na jídlo, fyzickou námahu, léky na cukrovku, stres a nemoc.Výsledek měření glykémie vás může vést k tomu, abyste snědli svačinku, vzali si větší dávku inzulínu nebo se šli projít. Také vás upozorní na příliš vysokou nebo příliš nízkou hladinu glukózy v krvi, která vyžaduje speciální léčbu.
Častá kontrola krevního cukru vede k lepší kompenzaci diabetu a oddálení nástupu pozdních diabetických komplikací.
Podle studie Diabetes Control and Complications Trial (DCCT) - častější kontroly glukózy v krvi mohou významně pomoci snížit nebo zpomalit rozvoj komplikací u lidí s diabetem 1. typu. - intenzifikovaná léčba (včetně častého self-monitoringu a časté aplikace inzulínu) s cílem snížit hladinu glukózy v krvi snižuje u diabetiků 1. typu riziko komplikací jako je poškození očí, ledvin a nervů až o 75%.
Podle studie United Kingdom Prospective Diabetes Study (UKPDS), lepší kontrola glykémie u lidí s diabetem 2. typu snižuje riziko: - významné oční komplikace diabetu o 25% - časného poškození ledvin o 33% - smrti způsobené dlouhodobými komplikacemi diabetu o 33% - mozkové mrtvice o více než 33%.
Kontrola hladiny cukru v krvi v určitých časových intervalech je velmi užitečná. Například výsledek měření provedeného jednu nebo dvě hodiny po jídle vám ukáže, jak vysoko vaše glukóza v krvi stoupá po snězení určitého druhu a množství potravin. Kontrola ve 2 nebo 3 hodiny v noci vám ukáže, zda u vás v noci nedochází k hypoglykemických stavům.
Čím častěji si budete krevní cukr měřit, tím těsnější kompenzace diabetu dosáhnete.
Kdy měřit hladinu cukru v krvi častěji: když se společně s diabetologem snažíte najít pro vás nejvhodnější dávku léků k léčbě diabetu nebo dávku inzulínu když změníte rozsah fyzické aktivity nebo stravovací plán když začnete užívat nový lék, který má vliv na hladinu glukózy v krvi když si myslíte, že nastupuje hypoglykémie nebo hyperglykémie když jste nemocní v těhotenství na cestách při konzumaci alkoholických nápojů pokud jíte neobvyklá jídla před a po cvičení a těžší fyzické námaze před řízením automobilu před činnostmi, které vyžadují velké soustředění.
Údaje o firmě
Prodejní jednotka Diabetes Care je součástí diagnostické divize společnosti Roche.
Zabýváme se diagnózou a péčí o pacienta, nabízíme ucelené portfolio přístrojů
Accu-Chek© a unikátní systém edukací, osobního školení a péče o jednotlivé pacienty.
Rovněž se snažíme pomoci zjednodušit pacientům s diabetem jejich život s touto nemocí. www.accu-chek.com

Příbalový léták