VitA-POS oční mast—oční mast 5 g

Zdravotnický prostředek

VitA POS® je sterilní oční mast k očnímu použití. Ke zlepšení slzného filmu a na ochranu povrchu oka. Oční mast obsahující vitamin A bez konzervačních látek.

Cena vč. DPH
249 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3109056 | Zbozi: 18106267

Popis produktu

VitA POS© je sterilní oční mast k očnímu použití. Ke zlepšení slzného filmu a na ochranu povrchu oka. Oční mast obsahující vitamin A bez konzervačních látek.

Účinné látky

retinol palmitát (vitamin A)

Užití

VitA POS© zlepšuje slzný film a ochraňuje povrch oka. VitA POS© je obzvlášť jemná a vláčná oční mast, která dobře ulpívá na povrchu oka. Vitamin A je přirozenou složkou slzného filmu; podporuje snášenlivost masti a pečuje o to, aby se mast dobře smísila se slzami. Tím se zmírní pocit pálení, suchosti nebo únavy očí. Oční víčka tak mohou bez problémů klouzat po rohovce a spojivce.

Dávkování

Frekvence používání závisí na Vašich individuálních potížích a životních podmínkách.
VitA POS© může používání dalších zvlhěujících kapek doplnit, potom je vhodné ho používat jednou denně před spaním. Při výrazném pocitu suchosti v oku se obvykle VitA
POS© používá 3-krát denně. Jestliže máte pocit, že byste měl/a VitA POS© používat častěji, zeptejte se na radu svého očního lékaře. Doba délky používání přípravku VitA
POS není nijak omezena.
Oční masti se používají tak, aby se zabránilo kontaktu hrotu tuby s okem nebo pokožkou obličeje. Odšroubujte uzávěr tuby. Zakloňte hlavu zlehka dozadu a jedním prstem jemně odtáhněte spodní víčko. Druhou rukou držte tubu v přímé poloze nad okem. Jemným stlačením tuby vpravte jeden proužek masti do prostoru vzniklého mezi okem a spodním očním víčkem. Pomalu zavřete oční víčko, následně běžně mrkněte.
Tubu po použití pečlivě uzavřete.

Příznaky

Vlivem klimatizace, např. v autě nebo v letadle, při větru, chladu, silnějším slunečním záření, špatném ovzduší nebo v kouři z cigaret dochází často k pálení nebo svědění očí s pocitem sucha anebo cizího tělesa v oku. Obtíže se mohou též objevit při soustředěném nazírání, např. při delší práci před obrazovkou počítače, při sledování televize anebo pří řízení auta v noci. Riziko narušení citlivosti kromě toho zvyšuje i nošení kontaktních čoček. VitA POS© zmírňuje tyto příznaky a vytváří na očích příjemný, dlouhodobě ulpívající ochranný film. Konzistence masti bohaté na tuk způsobuje mírmé omezení vidění. VitA POS© je nejlépe používat před spaním. Pomocí
VitA POS© zabráníte těžkostem při prvním ranním otvírání očí.

Kontraindikace

VitA POS© byste neměl/a používat pokud je Vám známo, že trpíte přecitlivělostí na některou ze složek přípravku. Během nošení kontaktních čoček se VitA POS© používat nesmí.
Protože nejsou k dispozici patřičné klinické studie, mast VitA POS© by neměla být používána po operačních zákrocích na oku nebo po poraněních oka.

Vedlejší příznaky

Když budete VitA POS© používat během dne, nevyhnete se tomu, že Vaše vidění bude z důvodu konzistence masti bohaté na tuk, omezené. Neměl/a byste řídit auto, aktivně se účastnit silničního provozu, obsluhovat stroje nebo vykonávat práci bez bezpečnostní opory

Fakta

VitA POS© se nesmí používat během nošení kontaktních čoček.
VitA POS© by se neměl používat současně s jinými očními přípravky. V takových případech používejte VitA POS© po 30-ti minutách po použití jiného očního přípravku.
Prosím vytlačujte mast jemným tlakem, tubu nekrčte a nekruťte.
VitA POS© mohou podle dostupných poznatků používat děti, těhotné a kojící ženy.
Obsah tuby přípravku VitA POS© by měla používat pouze jedna a ta samá osoba.

Poznámka

Datum poslední revize textu: Duben 2018 (90.1762 SCB)

Složení

1 g masti obsahuje 250 mezinárodních jednotek retinol palmitátu (vitamin A), tekutý parafín, lehký tekutý parafín, tuk z ovčí vlny a jemnou bílou vazelínu. Jedna tuba obsahuje 5 g oční masti.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: . : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták