Vasocardin 50mg—50 tablet

Přípravek se užívá k léčbě vysokého krevního tlaku, k předcházení záchvatů anginy pectoris, k léčbě některých forem nepravidelné činnosti srdce, k léčbě zvýšené činnosti štítné žlázy a k předcházení záchvatů migrény. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2728237 | Zbozi: 18134245

Popis produktu

Přípravek se užívá k léčbě vysokého krevního tlaku, k předcházení záchvatů anginy pectoris, k léčbě některých forem nepravidelné činnosti srdce, k léčbě zvýšené činnosti štítné žlázy a k předcházení záchvatů migrény. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Metoprololi tartras

Užití

V přípravku obsažená léčivá látka metoprolol snižuje tepovou frekvenci a snižuje krevní tlak hlavně při námaze. Jeho účinek na snížení krevního tlaku je význačný při podávání samotného přípravku nebo v kombinaci s jinými léčivy. Zvyšuje toleranci námahy a snižuje počet anginozních záchvatů (bolest na hrudi vznikající při nedostatečném prokrvení srdce).

Dávkování

Tablety se užívají ve stejnou dobu, nejlépe během jídla a zapijí se troškou tekutiny. Vždy užívejte přípravek VASOCARDIN přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Kontraindikace

Účinky přípravku VASOCARDIN a jiných současně užívaných léků se mohou vzájemně ovlivňovat. Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek VASOCARDIN nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Složení

Léčivou látkou je metoprololi tartras 50 mg v 1 tabletě.

Příbalový léták