Urgo Fast Healing-Knee Kolena—hydrokoloidní náplast 6 ks

Zdravotnický prostředek

Hydrokoloidní náplasti jsou určeny ke krytí povrchových ran (řezné rány, škrábnutí) po zastavení krvácení.

Cena vč. DPH
155 Kč
Dostupnost
skladem 2 ks


PDK: 3691301 | Zbozi: 18134988

Popis produktu

Hydrokoloidní náplasti jsou určeny ke krytí povrchových ran (řezné rány, škrábnutí) po zastavení krvácení.

Užití

Jedná se o nesterilní hydrokoloidní náplasti, jednotlivě balené. Hydrokoloidní hmota absorbuje tekutinu z rány a vytváří bílý vlhký gel. Díky tomu vznikají ideální podmínky pro hojení rány.

Dávkování

Dle potřeby. 1. Vyčistěte a vydezinfikujte ránu a její okolí pomocí antiseptického roztoku (bez alkoholu). Zastavte možné krvácení a osušte pomocí sterilního obvazu. 2. Otevřete sáček a vyjměte náplast. Zahřejte ji mezi dlaněmi, aby byla tvárnější. 3. Pomocí prstů odstraňte první ochranné křidélko, aniž by došlo ke styku s lepivou středovou částí, a umístěte hydrokolidní náplast tak, aby rána byla na jejím středu. Rána musí být zcela zakryta hydrokoloidní částí náplasti (středová část krémové barvy). 4. Odstraňte druhé ochranné křidélko za současného uhlazování náplasti a stlačování jejích okrajů, aby náplast lépe přilnula.
Náplast nemá být ponechána na ráně déle než 2-3 dny. Pokud se sama neodlepí, je třeba ji odstranit. Podle pokynu k použití nalepte novou náplast.

Kontraindikace

Není určeno na popáleniny, infikované rány, na rány s rizikem sekundární infekce (zvláště rány starší 24 hodin). Nevhodné pro pacienty ze zánětem tepen v oblasti nohy. Nevhodné pro pacienty s infikovanou diabetickou nohou.

Příbalový léták