Tantum Verde Mint—20 x 3 mg

Humánní léčivý přípravek

Pastilky mají výrazné protizánětlivé a bolest tlumící účinky. Po podání přípravku přímo na zanícenou tkáň se dostaví účinek za krátkou dobu a potíže ustoupí. Jsou účinné při léčbě zánětlivých procesů spojených s bolestí v ústní dutině a v krku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
189 Kč
223 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2544915 | Zbozi: 18101934

Popis produktu

Pastilky mají výrazné protizánětlivé a bolest tlumící účinky. Po podání přípravku přímo na zanícenou tkáň se dostaví účinek za krátkou dobu a potíže ustoupí. Jsou účinné při léčbě zánětlivých procesů spojených s bolestí v ústní dutině a v krku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

BENZYDAMINI HYDROCHLORIDUM

Užití

Pastilky © jsou určeny ©k pozvolnému | rozpuštění v | ústech. Léčivá | látka benzydamin-hydrochlorid má výrazné protizánětlivé a bolest tlumící účinky. Po podání přípravku přímo na zanícenou tkáň se dostaví účinek za krátkou dobu a potíže ustoupí.
Pastilky jsou účinné při léčbě zánětlivých procesů spojených s bolestí v ústní dutině a v krku. Jsou určeny k léčbě zánětů a otoků v dutině ústní a hltanu, při zánětech dásní, paradentóze, zánětech mandlí, aftách apod. Pastilky je vhodné používat během léčby po ošetření zubů.

Dávkování

Dospělí a děti od 6 let: 1 pastilku až 3x denně.
Pastilku nechte pomalu rozpustit v ústech. Pastilky nepolykejte ani nekousejte.
Přípravek smí užívat dospělí, dospívající a děti od 6 let.
Celková doba léčby by neměla přesáhnout 7 dnů.
Pastilky neobsahují cukr, jsou vhodné i pro pacienty s cukrovkou.

Kontraindikace

Neužívejte pastilky jestliže jste alergický/á na benzydamin-hydrochlorid nebo na kteroukoli další pomocnou látku obsaženou v přípravku, pokud trpíte fenylketonurií, bronchiálním astmatem, pokud jste těhotná nebo kojíte.

Vedlejší příznaky

Místní nežádoucí účinky jsou obvykle jen přechodného charakteru a samovolně odezní.
Pouze vzácně je zapotřebí je léčit. Mezi účinky benzydaminu patří i účinek místně znecitlivující, který je může někdy doprovázet.

Fakta

Před použitím si přečtěte příbalovou informaci.

Složení

Léčivá látka: Benzydamini hydrochloridum, 3 mg v 1 pastilce. Pomocné látky: Isomalt, aspartam, levomenthol, kyselina citronová, citronové aroma, aroma máty peprné, chinolínová žluť, indigokarmín.

Příbalový léták