Neoseptolete Třešeň 1,2 mg—18 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Pastilky Neoseptolete zmírňují bolest v krku a potlačují nastupující infekci. Zmírňují záněty v ústech a krku a navíc brání rozvoji závažnějších bakteriálních zánětů. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
137 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3838989527655 | Zbozi: 18109637

Popis produktu

podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Benzokain
Cetylpyridinium-chlorid

Užití

Pastilky Neoseptolete vykazují místní analgetické (zmírňující bolest) a antimikrobiální (potlačující infekci) působení. Poskytují tak místní desinfekci úst a hrdla a zmírnění bolesti. Tyto pastilky obsahují antiseptický prostředek cetylpyridinium-chlorid, který ničí četné bakterie a houby a rovněž do určité míry potlačuje vývoj virů. Diky tomu zmírňují
Vzhledem k dobrým smáčivým vlastnostem a snížení povrchového | napětí cetylpyridinium-chlorid rovněž proniká do vrstev sliznic úst a krku, které jsou obtížně dosažitelné, a potlačuje růst bakterií. Benzokain je místní anestetický (znecitlivující) prostředek vhodný pro zmírnění bolesti při polykání, která často doprovází infekce, a zánětu v ústech a krku. Pastilky Neoseptolete obsahují polyoly, maltitol a mannitol. Jsou prosté cukru, který potřebují bakterie pro svůj růst. Pastilky Neoseptolete jsou vhodné pro diabetiky, nezpůsobují poškozování zubů a antiseptický účinek je v nepřítomnosti cukru vyšší.

Dávkování

Obvyklá dávka pro dospělé a děti starší než 12 let je až 8 pastilek denně. Ponechte rozpustit v ústech 1 pastilku každé 2 až 3 hodiny.
Doporučená dávka pro děti od 6 do 12 let je až 4 pastilky denně. Ponechte rozpustit v ústech 1 pastilku každé 4 hodiny.

Příznaky

Mímé infekce v ústech a krku,zánět hltanu, zánět hrtanu, počínající angína, zánět dásní a sliznice v ústech, gingivitida, stomatitida.

Prevence

Uleva od bolestí v krku při nachlazení a chřipce.

Kontraindikace

Neužívejte přípravek Neoseptolete bezprostředně před jídlem a spolu s mlékem.

Vedlejší příznaky

Pastilky Neoseptolete se nedoporučují pro děti mladší než 6 let. Nedoporučuje se užívání vyšších než předepsaných dávek. Bez porady s lékařem lze přípravek Neoseptolete užívat po dobu 5 dnů. Pokud Vaše obtíže přetrvávají, navštivte Vašeho lékaře.

Fakta

Pastilky Neoseptolete se doporučují pro zmírnění bolesti a desinfekci při mírných infekcích v ústech a krku, (zánět hltanu, zánět hrtanu, počínající angína); při zánětu dásní a sliznice v ústech (gingivitida, stomatitida); pro úlevu od bolestí v krku při nachlazení a chřipce.
Přípravek Neoseptolete obsahuje maltitol a roztok maltitolu. Jestliže Vám Váš lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, obraťte se na svého lékaře dříve, než začnete tento léčivý přípravek užívat. Pastilky Neoseptolete obsahují barvivo červeň
Allura AC (E129), které může způsobit alergické reakce.

Poznámka

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Přípravek Neoseptolete nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte při teplotě do 25 *C. Uchovávejte v původním obalu, aby byl přípravek chráněn před vlhkostí a světlem. Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Složení

Léčivými látkami jsou benzokain a cetylpyridinium-chlorid. Jedna pastilka obsahuje 5 mg benzokainu a 1 mg cetylpyridinium-chloridu. Pomocnými látkami jsou aroma citroníku lime, levomenthol, mannitol, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát (E572), maltitol (E965), oxid titaničitý (E171), barvivchinolinová žluť (E104), karamelové barvivo (E150a), červeň Allura AC (E129), povidon K25, tekuté medové aroma (obsahuje propylenglykol (E1520)), silice máty peprné, roztok maltitolu, glycerol (E422), panenský ricinový olej a voskové leštidlo (farmaceutické vosky (bílý vosk (E901), karnaubský vosk (E903), šelak (E904)).
Údaje o firmě
Krka, d.d., Novo mesto v současnosti patří mezi přední farmaceutické společnosti ve střední a východní Evropě. Naše © obchodní operace jsou © zaměřeny na farmaceuticko-chemické aktivity, které vedle produkce a prodeje léčivých přípravků pro humánní použití zahrnují rovněž výrobu a prodej veterinárních produktů, přípravků pro samoléčbu a kosmetických přípravků. Naše poslání - Žít zdravý život — uskutečňujeme prostřednictvím široké škály našich výrobků a služeb, investicemi do lidí a životního prostředí, prostřednictvím mecenášství a sponzorství.
Wwww.krka.biz/cz

Příbalový léták