Strepfen sprej 8,75mg—orální sprej 15ml

Humánní léčivý přípravek

Strepfen Sprej se používá pro krátkodobé zmírnění příznaků doprovázejících bolest v krku, jako jsou škrábání v krku, bolest, potíže s polykáním a otok pro dospělé od 18 let. Čirý, bezbarvý až světle žlutý roztok s příchutí třešně a máty peprné. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
199 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3765899 | Zbozi: 18145324

Popis produktu

Strepfen Sprej se používá pro krátkodobé zmírnění příznaků doprovázejících bolest v krku, jako jsou škrábání v krku, bolest, potíže s polykáním a otok pro dospělé od 18 let.
Čirý, bezbarvý až světle žlutý roztok s příchutí třešně a máty peprné. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

FLURBIPROFENUM

Užití

Léčivou látkou je flurbiprofen. Flurbiprofen patří do skupiny léčiv nazývaných nesteroidní protizánětlivé léky (NSAIDs = non-steroidal anti-inflammatory drugs). Tyto léky účinkují tak, že mění způsob, jakým tělo reaguje na bolest, otok a vysokou teplotu.
Tento léčivý přípravek není určen pro děti a dospívající mladší než 18 let.
Pouze pro perorální podání: - Stříkejte pouze dozadu do krku. - Při aplikaci spreje nevdechujte. - Nepoužívejte více než 5 dávek (15 stříknutí) během 24 hodin.

Dávkování

Doporučené dávkování u dospělých starších 18 let: Jednu dávku (3 stříknutí) nastříkejte dozadu do krku podle potřeby každých 3 — 6 hodin, maximálně však 5 dávek během 24 hodin.
Jedna dávka 3 stříknutí obsahuje 8,75 flurbiprofenu.

Kontraindikace

Nepoužívejte Strepfen Sprej 8,75 mg: - jestliže jste alergický(á) na flurbiprofen, jiné NSAIDs (léky proti bolesti, horečce a zánětu), kyselinu acetylsalicylovou nebo na jakoukoliv další složku - jestliže jste někdy měl(a) alergickou reakci, projevující sa např. jako astma, pískání při dýchaní, svědění, tečení z nosu, kožní vyrážka, otok, po užití léku typu NSAIDs nebo kyseliny acetylsalicylové; - jestliže máte nebo někdy v minulosti jste měl(a) vředy nebo krvácení do žaludku či ve střevech; - jestliže máte nebo někdy v minulosti jste měl(a) závažný zánět ve střevech; - jestliže máte nebo někdy v minulosti jste měl(a) problémy se srážením krvi nebo krvácení po užití NSAIDs; - jestliže jste v posledním trimestru těhotenství; - jestliže trpíte závažným selháváním srdce, ledvin nebo jater.

Poznámka

Strepfen Sprej je určen pouze pro krátkodobé podání:
Pro úlevu od příznaků byste měl(a) používat co nejmenší počet dávek, jaký budete potřebovat, a to po co nejkratší nutnou dobu.
Jestliže se objeví podráždění v dutině ústní, léčbu flurbiprofenem ukončete.
Nepoužívejte Strepfen Sprej déle než 3 dny, pokud Vám lékař neřekne jinak.
Pokud se Váš stav nezlepší nebo se zhorší, případně pokud se objeví nové příznaky, poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Složení

Léčivou látkou je flurbiprofenum 8,75 mg. Jedna dávka (3 stříknutí) obsahuje flurbiprofenum 8,75 mg, to odpovídá flurbiprofenum 16,2 mg/ml.
Dalšími složkami jsou betadex, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, monohydrát kyseliny citronové, methylparaben (E 218), propylparaben (E 216), hydroxid sodný, aroma máty peprné, třešňové aroma, trimethylisopropylbutanamid, dihydrát sodné soli sacharinu, hydroxypropylbetadex, čištěná voda.

Příbalový léták