Stacyl 100mg—100 tablet

Humánní léčivý přípravek

Sekundární prevence infarktu myokardu. Prevence kardiovaskulární morbidity u pacientů trpících stabilní anginou pectoris. Prevence okluze cévního štěpu po provedení aortokoronárního bypassu. Koronární angioplastika, s výjimkou akutní fáze. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
54 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2804541 | Zbozi: 18105707

Popis produktu

Sekundární prevence infarktu myokardu. Prevence kardiovaskulární morbidity u pacientů trpících stabilní anginou pectoris. Prevence okluze cévního štěpu po provedení aortokoronárního bypassu. Koronární angioplastika, s výjimkou akutní fáze. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

ACIDUM ACETYLSALICYLICUM

Užití

Přípravek Stacyl obsahuje kyselinu acetylsalicylovou, která v nízkých dávkách patří do skupiny léčiv zvaných protidestičkové látky (tlumí shlukování krevních destiček). Krevní destičky (trombocyty) jsou malá krevní tělíska, která způsobují, že se krev sráží a účastní se tak při vzniku trombózy (vzniku krevních sraženin v cévách). Když vznikne krevní sraženina (trombus) v tepně, zastaví průtok krve a přeruší přísun kyslíku. Pokud toto nastane v srdci, může to vyvolat srdeční infarkt (infarkt myokardu) nebo záchvat anginy pectoris; v mozku to může způsobit cévní mozkovou příhodu.
Přípravek Stacyl se užívá ke snížení rizika tvorby krevních sraženin a tím k předcházení dalších: - infarktů myokardu - cévních mozkových příhod - srdečních a cévních problémů u pacientů se stabilní nebo nestabilní anginou pectoris (typ záchvatovité bolesti na hrudníku).
Přípravek Stacyl se užívá také k prevenci tvorby krevních sraženin po určitých typech srdečních operací k rozšíření a uvolnění krevních cév.
Tento léčivý přípravek není určen pro použití při akutních stavech. Používá se pouze jako léčba preventivní.

Dávkování

Obvyklá dávka při dlouhodobém podávání je 100 mg jednou denně. Přípravek Stacyl nemá být podáván v dávkách vyšších, pokud tak nedoporučí lékař, a předepsaná dávka nemá být vyšší než 300mg denně.

Fakta

Přípravek Stacyl se nedoporučuje podávat při urgentních stavech. Použití přípravku je omezeno na sekundární prevenci s chronickou léčbou.

Příbalový léták