Hirudoid forte krém—40 g

Humánní léčivý přípravek

Hirudoid forte krém je přípravek, který potlačuje otok a zánět. Přípravek je určen na onemocnění povrchových žil, krevní výrony, pohmožděniny a otoky. K zevnímu použití na kůži. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
195 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4011548007921 | Zbozi: 18100925

Popis produktu

Hirudoid forte krém je přípravek, který potlačuje otok a zánět. Přípravek je určen na onemocnění povrchových žil, krevní výrony, pohmožděniny a otoky. K zevnímu použití na kůži. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

glycosaminoglycaní polysulfas

Užití

Hirudoid forte krém se používá - k místní léčbě - zranění tupým předmětem s krevním výronem nebo bez výronu - povrchového zánětu žil, pokud není možná kompresní léčba (při ní dochází ke zlepšení odtoku krve žilním systémem dolních končetin prostřednictvím mechanického stlačování žil, např. pomocí elastických obinadel nebo kompresních elastických punčoch). U povrchového zánětu žil se přípravek používá pouze na doporučení lékaře.

Dávkování

Obvykle se Hirudoid forte krém nanáší na postiženou oblast 2—3krát denně.
Podle velikosti ošetřovaného místa obvykle stačí nenést proužek krému v délce asi 3 — 5 cm..

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Hirudoid nesmí být aplikován na otevřené rány a poraněnou kůži.

Složení

Léčivou látkou je: glycosaminoglycanií polysulfas z hovězí trachey (průdušnice). 100 g krému obsahuje 445 mg glycosaminoglycan- polysulfátu z hovězí trachey, ekvivalentní 40000 U.* * jednotky stanovené pomocí aktivovaného parciálního tromboplastinového času (APTT)
Dalšími složkami jsou: Bentonit, emulgující glycerol-monodistearát, isopropyl-myristát, imidomočovina, fenoxyethanol, isopropylalkohol, myristylalkohol, střední nasycené tracylglyceroly, čištěná voda, rozmarýnová silice.

Příbalový léták