Sinupret Forte—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Obalované tablety pro léčbu akutních a chronických zánětů paranasálních dutin a respiračního traktu a jako podpůrná terapie antibakteriální léčby. Pro dospělé a mladistvé nad 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
215 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2676162 | Zbozi: 18106002

Popis produktu

Obalované tablety pro léčbu akutních a chronických zánětů paranasálních dutin a respiračního traktu a jako podpůrná terapie antibakteriální léčby. Pro dospělé a mladistvé nad 12 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Sinupret © forte © patří do © farmakoterapeutické © skupiny: © Fytofarmakum —— otorinolaryngologikum, sekretolytikum.
Sinupret forte je léčivý přípravek z rostlinných drog s obsahem hořčin, saponinů, flavonoidů, hydroxyfenylkarbonových kyselin, esterů a steroidních triterpenů. Zvyšuje tvorbu, rozpouštění a vykašlávání hlenů a působí protizánětlivě a zčásti i proti virovým a bakteriálním infekcím.
Sinupret forte se používá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální léčbě. Přípravek mohou používat dospělí a mladiství od 12 let.
Obvykle jsou to onemocnění horních dýchacích cest jako je zánět vedlejších dutin nosních /sinusitida/ a rhinosinusitida. Počínající příznaky těchto zánětů se projevují výtokem z nosu, následně ucpaným nosem a bolestmi tváře a pocitem tlaku, hlavně kolem nosu.
V případě chronických respiračních onemocnění:
U chronických stavů se jednotlivé příznaky mohou vyskytnout individuálně v různé intenzitě, případně vícero příznaků se může vyskytnout současně.
Bez porady s lékařem mohou pacienti Sinupret forte užívat 7-14 dní. Pacienti s chronickými nemocemi dýchacích cest mohou dlouhodobě přípravek užívat pouze po poradě s lékařem.

Dávkování

Dospělým a mladistvým nad 12 let se podává 3 x denně 1 tableta.
Tablety se polykají vcelku a zapíjejí se malým množstvím vody.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku léčivého přípravku.

Složení

Léčivou látkou v jedné tabletě je: Gentianae radix (hořcový kořen) 12 mg, Primulae flos (prvosenkový květ) 36 mg, Rumicis herba (šťovíková nať) 36 mg, Sambuci nigrae flos (květ černoho bezu) 36 mg, Verbenae herba (sporýšová nať) 36 mg.
Pomocné látky: Uhličitan vápenatý E 170, panenský ricinový olej, koloidní bezvodý oxid křemičitý, bazický butylovaný methakrylátový kopolymer, želatina, glukózový sirup, monohydrát laktózy, lehký oxid hořečnatý, kukuřičný škrob, dextrin, montanglykolový vosk, bramborový škrob, povidon 25, šelak, sorbitol, kyselina stearová, sacharóza, mastek, uhličitan sodný, oxid titaničitý E171, zeleň laková E 104/132, světlá zeleň laková
E 104/132.

Příbalový léták