Otrivin 0,5mg/ml—nosní sprej 10ml

Humánní léčivý přípravek

Šetrný nosní sprej rychle uvolní ucpaný nos a ulehčí dýchaní. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Dobře snášený i pacienty s citlivou sliznicí. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
129 Kč
152 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3373934 | Zbozi: 18101543

Popis produktu

Setrný nosní sprej rychle uvolní ucpaný nos a ulehčí dýchaní. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Dobře snášený i pacienty s citlivou sliznicí. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Pro obnovení průchodnosti nosu při nachlazení, senné rýmě či jiné alergické rhinitidě a při sinusitidě. Napomáhá odchodu sekretu při zánětu paranazálních dutin.
Používá se jako pomocná léčba při zánětu středního ucha, k dekongesci nazofaryngeální sliznice a k usnadnění rhinoskopie.
Způsob použití pacientem: Vyprázdnit nos. Zaklonit co nejvíce hlavu. Aplikovat kapky do každé nosní dírky a nechat hlavu krátký čas zakloněnou tak, aby se kapky mohly rozprostřít v nose. Před nasazením krytu očistit a osušit použité kapátko. Pacientům je potřeba vysvětlit, že lahvička má být používána pouze jednou osobou, aby se zabránilo možnému přenosu infekce.

Dávkování

Otrivin 0,5 mg/ml nesmí být používán u dětí mladších 1 roku. Je doporučen pro použití u dětí od 1 do 11 let. Nemá být podávána vyšší než doporučená dávka, zejména u dětí a starších osob. Dávkování: Děti od 1 do 5 let: Aplikuje dospělý.1 vstřik do každé nosní dírky jednou nebo dvakrát denně (každých 8 až 10 hodin) je obvykle dostačující.
Nepřekračujte celkem 3 aplikace do každé nosní dírky denně. Děti od 6 do 11 let:
Aplikuje dospělý nebo aplikováno pod dohledem dospělé osoby. 1 až 2 vstřiky do každé nosní dírky dvakrát nebo třikrát denně, dle potřeby. Nepřekračujte celkem 3 aplikace do každé nosní dírky denně.

Složení

Jeden ml roztoku obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,5 mg. Jeden vstřik obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,035 mg. Pomocné látky: benzalkonium-chlorid, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, dihydrát dinatrium-edetátu, chlorid sodný, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, nekrystalizující sorbitol 70%, hypromelosa, čištěná voda.

Příbalový léták