Sinupret—50 tablet

Humánní léčivý přípravek

Sinupret se užívá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibiotické léčbě. Sinupret působí sekretolyticky tím, že zvyšuje tvorbu, rozpouštění a vykašlávání hlenů z dýchacích cest. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
209 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3236750 | Zbozi: 18109717

Popis produktu

Sinupret se užívá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůmá léčba při antibiotické léčbě. Sinupret působí sekretolyticky tím, že zvyšuje tvorbu, rozpouštění a vykašlávání hlenů z dýchacích cest.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Sinupret je léčivý přípravek z rostlinných drog s obsahem hořčin, saponinů, flavonoidů, hydroxyfenylkarbonových kyselin, esterů a steroidních triterpenů. Sinupret působí sekretolyticky tím, že zvyšuje tvorbu, rozpouštění a vykašlávání hlenů z dýchacích cest.
Sinupret se užívá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibiotické léčbě. Jedná se o onemocnění horních dýchacích cest, jako je zánět vedlejších dutin nosních (sinusitida), který se může vyskytovat buď samostatně nebo v kombinaci se zánětem sliznice dutiny nosní (rinosinusitida). Počínající příznaky těchto akutních nekomplikovaných zánětů se projevují výtokem z nosu, následně ucpaným nosem, překrvením nosní sliznice, bolestí tváře nebo hlavy, která se často prohlubuje při předklonění nebo vyvíjením tlaku palcem na postiženou oblast obličeje, a pocitem tlaku v obličeji, hlavně kolem nosu.
Bez porady s lékařem je možné přípravek užívat pouze u akutních nekomplikovaných zánětů vedlejších dutin nosních. U chronických zánětů přípravek užívejte pouze na doporučení lékaře.
Přípravek mohou užívat dospělí, dospívající a děti od 6 let.

Dávkování

dobu 7 — 14 dnů. Pokud do 7 dnů nedojde ke zlepšení příznaků, navštivte svého lékaře.

Kontraindikace

Neužívejte Sinupret při alergii na hořcový kořen, prvosenkový květ, květ bezu černého, šťovíkovou nať, sporýšovou nať nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku.

Složení

Jedna tableta obsahuje: Gentianae radix 6,0 mg; Primulae flos 18,0 mg; Rumicis herba 18,0 mg; Sambuci flos 18,0 mg; Verbenae herba 18,0 mg.
Pomocné látky: kyselina stearová, koloidní bezvodý oxid křemičitý, monohydrát laktózy, bramborový škrob, sorbitol, želatina, uhličitan vápenatý, dextrin, bazický butylovaný methakrylátový kopolymer, tekutá glukóza, montanglykolový vosk, lehký oxid hořečnatý, kukuřičný škrob, panenský ricinový olej, sacharóza, šelak, mastek, oxid titaničitý, práškovaná sodná sůl měďnatého komplexu chlorofylinu (obsahuje 25 % sodné soli měďnatého komplexu chlorofylinu a 75 % tekuté glukosy), hlinitý lak indigokarmínu (E 132) a riboflavin (E 101).

Příbalový léták