Septofort—24 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Septofort je určen k prevenci a lokální léčbě infekcí dutiny ústní a horních cest dýchacích. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
169 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594003976100 | Zbozi: 18101794

Popis produktu

Přípravek Septofort je určen k prevenci a lokální léčbě infekcí dutiny ústní a horních cest dýchacích. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Chlorhexidin diglukonát

Užití

Učinná látka se uvolní z tablety v dutině ústní, dostane se do míst, kde je infekce a zde působí antimikrobiálně, tím, že potlačí infekci, potlačí se zánět a rychleji pominou obtíže ( bolest, obtíže při polykání,...)
Na daném místě musí setrvat nějakou dobu, aby mohla působit - proto po podání nepít, nejíst, nepoužívat zubní pasty.
Nutno podávat opakovaně: -účinná látka je vyplavována slinami -udržení účinné koncentrace v místě působení

Kontraindikace

Nesmí se podat osobám trpícím fenylketonurií - je to velice vzácná choroba. Postižený ví, že jí trpí a ví, čeho se má vyvarovat. Nesmí se podávat těmto osobám, protože obsahuje aspartam.

Vedlejší příznaky

Po užití pastilky zůstává nějakou dobu změněná chuť v ústech, proto není vhodné užívat před jídlem před jídlem, navíc by se požitým jídlem smyl povlak chlorhexidinu ze sliznic.Mohou se objevit pocity pálení Alergické reakce jsou velmi vzácné.

Fakta

Účinnou látkou je chlorhexidin, v jedné tabletě jsou 2 mg, dále je v tabletě mátový extrakt k úpravě chuti a pomocné látky, které umožňují tabletování.
Chlorhexidin působí baktericidně (zabije bakterie) a bakteriostaticky (zamezí jejich dalšímu růstu a množení, oslabí je a obranné síly organizmu je pak samy zlikvidují).
Působí na široké spektrum bakterií.
V případě polknutí se minimálně vstřebává do organizmu, 90 % polknutého množství se vylučuje stolicí v nezměněné formě (je tedy relativně bezpečný pro případ, že by někdo snědl velké množství).
Údaje o firmě
Wwww.walmark.cz

Příbalový léták