Sensicutan Krém —80 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se používá k léčbě akutních i chronických onemocnění kůže, která jsou provázena svěděním (alergická onemocnění kůže, jako je atopický ekzém a kontaktní dermatitida). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
195 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594039794310 | Zbozi: 18109499

Popis produktu

Přípravek se používá k léčbě akutních i chronických onemocnění kůže, která jsou provázena svěděním (alergická onemocnění kůže, jako je atopický ekzém a kontaktní dermatitida). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Heparinum natricum
Levomenolum

Užití

Sensicutan je mast, která má vzhledem ke svému složení výrazně protizánětlivé, protisvědivé, hydratační (zvláčňující) a regenerační účinky. Neobsahuje žádnou hormonální složku. Kromě toho zlepšuje látkovou přeměnu v povrchové vrstvě kůže a tím urychluje hojení.Sensicutan mast se používá k léčbě akutních i chronických onemocnění kůže, která jsou provázena svěděním (alergická onemocnění kůže, jako atopický ekzém a kontaktní dermatitida). Na doporučení lékaře se přípravek používá k léčbě lupénky. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let.

Dávkování

Pokud lékař nepředepsal jinak, nanáší se mast 2-3 krátdenně na postižená místa kůže

Příznaky

Atopický ekzém, kopřivka, zánět žil

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při přecitlivělosti na některou účinnou nebo pomocnou látku.

Vedlejší příznaky

Ojediněle se mohou vyskytnout příznaky kožní nesnášenlivosti, jako je zarudnutí nebo svědění u osob s přecitlivělou kůží.

Fakta

Přípravek nesmí být nanášen na otevřené a mokvající rány, na sliznice nebo do očí. Při náhodném požití většího množství masti malým dítětem může dojít k nevolnosti a zvracení. Je vhodné zvracení vyvolat nebo podpořit a vyhledat ihned lékaře.

Poznámka

Pokud lékař nepředepsal jinak, nanáší se mast 2-3 krátdenně na postižená místa kůže.
Hodí se i pro dlouhodobou léčbu několika týdnů. Nedostaví-li se však zlepšení (ústup zarudnutí a svědění) do týdne, je nutno vyhledat lékaře a řídit se jeho radou. V případě zhoršení příznaků musí být léčba přerušena a lékař vyhledán ihned.

Příbalový léták