Prokanazol 100mg—28 tvrdých tobolek

Humánní léčivý přípravek

Prokanazol je antimykotikum: lék určený k léčbě plísňových infekcí pochvy, kůže, ústní dutiny, očí, nehtů nebo vnitřních orgánů. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
494 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8595026483125 | Zbozi: 18101666

Popis produktu

Prokanazol je antimykotikum: lék určený k léčbě plísňových infekcí pochvy, kůže, ústní dutiny, očí, nehtů nebo vnitřních orgánů. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Itraconazolum

Užití

Prokanazol je určený k léčbě plísňových onemocnění.

Dávkování

Prokanazol užívejte vždy bezprostředně po hlavních jídlech, neboť jen tak je zajištěno dokonalé vstřebání. Tobolku zapíjejte trochou vody.
Poševní infekce: 2 tobolky 2x denně (1 den) nebo 2 tobolky 1x denně (3 dny).
Kožní infekce: 2 tobolky 1x denně (7 dní) nebo 1 tobolka 1x denně (2 týdny). Jestliže se vytvořila silná vrstva zrohovatělé kůže na dlaních nebo chodidlech, je možné, že bude zapotřebí užívat 2x denně 2 tobolky po 7 dní nebo 1x denně 1 tobolku po jeden měsíc.
Infekce v ústech 1 tobolka 1x denně (2 týdny).
Infekce očí 2 tobolky 1x denně (3 týdny).
Infekce vnitřních orgánů: Vyšší dávky, delší období.
Infekce nehtů: v závislosti na Vaší individuální potřebě lékař zvolí buď kontinuální nebo pulsní léčbu.
Kontinuální léčba infekcí nehtů 2 tobolky 1x denně (3 měsíce).
Pulsní léčba infekcí nehtů 2 tobolky 2x denně (puls) (1 týden). Pak se užívání na 3 týdny přeruší. Dále se cyklus opakuje, jednou při postižení nehtů rukou a dvakrát při postižení nehtů nohou (včetně nebo bez postižení nehtů rukou).
Kontinuální léčba: plynulá, nepřetržitá léčba. Pulsní léčba: přerušovaná léčba.
Při kožních infekcích poškození vymizí úplně teprve za několik týdnů po ukončení léčby.
To je typické pro plísňové infekce: lék ničí plísně samé, avšak příznaky onemocnění odezní až s obnovou zdravé kůže. Poškození nehtů vymizí až za 6-9 měsíců po ukončení léčby, protože lék působí pouze proti plísni a zdravý nehet potom dorůstá několik měsíců. Neznepokojujte se proto, pokud v průběhu léčby nezpozorujete výrazné zlepšení, neboť léčivo setrvává a působí v nehtech ještě po několik měsíců. Z těchto důvodů ukončete léčbu přesně dle rady lékaře, třebaže se nedostaví viditelné zlepšení.
Infekce vnitřních orgánů: léčba vyžaduje vyšší dávkování a dlouhodobější podávání.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na léčivou látku a jiné složky přípravku. Pro užívání přípravku v těhotenství musí být závažné důvody. Prokanazol se nesmí užívat společně s léky určenými k léčbě alergie (přecitlivělosti), obsahujícími zejména terfenadin, astemizol a mizolastin; s léky určenými k léčbě některých trávicích obtíží, obsahujícími cisaprid; s některými léky snižujícími hladinu cholesterolu, obsahujícími např. simvastatin a lovastatin, s léky proti nespavosti, obsahujícími midazolam a triazolam; s léky určenými k léčbě duševních poruch, obsahujícími pimozid; s léky určenými k léčbě nepravidelností srdečního rytmu, obsahujícími např. chinidin a dofetilid.

Složení

Itraconazolum 100 mg v jedné tobolce. Pomocné látky: zrněný cukr, poloxamer 188, hypromelosa, indigokarmín, chinolinová žluť, oxid titaničitý, želatina, čištěná voda.

Příbalový léták