Fungicidin mast—10 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek tlumí a zastavuje růst kvasinek a některých dalších nižších hub. Z povrchu kůže a sliznice se nevstřebává. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
143 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594739023321 | Zbozi: 18100793

Popis produktu

Přípravek tlumí a zastavuje růst kvasinek a některých dalších nižších hub. Z povrchu kůže a sliznice se nevstřebává. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Nystatinum

Užití

Fungicidin mast mohou používat dospělí, mladiství i děti od novorozeneckého věku k léčbě kvasinkových onemocnění kůže a sliznic. Přípravek mohou používat těhotné a kojící ženy.

Dávkování

Fungicidin mast - dospělým, mladistvým i dětem ve velmi tenké vrstvě 2-3krát denně na postižená místa (kůže, sliznice, do pochvy) až do vyhojení. V léčbě je třeba pokračovat i po zhojení ještě několik dní nanášením masti jen 1krát denně

Příznaky

Plísňová onemocnění

Prevence

Účinná látka nystatin tlumí a zastavuje růst kvasinek a některých dalších nižších hub. Z povrchu kůže a sliznice se nevstřebává

Kontraindikace

Fungicidin mast se nesmí používat při známé přecitlivělosti na nystatin nebo jinou složku přípravku, zejména na lanolin

Vedlejší příznaky

Fungicidin mast je obvykle dobře snášen, během léčby však může dojít k podráždění kůže,projeví se jako zarudnutí nebo pálení v místě nanesení.

Fakta

Při léčbě Fungicidinem se nedoporučuje současné používání mastí s klotrimazolem, protože klotrimazol snižuje účinek nystatinu. Bez porady s lékařem nepoužívejte současně s Fungicidinem žádné volně prodejné přípravky pro místní léčbu Vašeho onemocnění. Jestliže Vám další lékař bude předepisovat nějaký jiný lék, informujte ho, že používáte Fungicidin mast.

Poznámka

V prvních 3 měsících těhotenství se nedoporučuje vnášet Fungicidin mast do pochvy.

Příbalový léták