Postinor-2 75 mcg—2 tablety

Humánní léčivý přípravek

Postinor-2 je nouzová antikoncepce, kterou lze použít do 72 hodin (3 dnů) po nechráněném pohlavním styku anebo po selhání Vaší obvyklé metody antikoncepce. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3254241 | Zbozi: 18113358

Popis produktu

Postinor-2 je nouzová antikoncepce, kterou lze použít do 72 hodin (3 dnů) po nechráněném pohlavním styku anebo po selhání Vaší obvyklé metody antikoncepce.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

LEVONORGESTRELUM

Užití

Přípravek Postinor-2 působí pravděpodobně tak, že: zabraňuje uvolnění vajíčka z vaječníku; zabraňuje spermiím v oplodnění jakéhokoli vajíčka, které již mohlo být uvolněno.
Přípravek Postinor-2 může zabránit otěhotnění jen v případě, pokud ho užijete do 72 hodin po nechráněném pohlavním styku. Nepůsobí, pokud již těhotná jste. Pokud budete mít další nechráněný pohlavní styk po užití přípravku Postinor-2, přípravek nezabrání otěhotnění.
Přípravek Postinor-2 užívejte jen v nouzových případech a ne jako pravidelnou metodu antikoncepce. Pokud přípravek Postinor-2 použijete častěji než jednou během menstruačního cyklu, je méně spolehlivý a je více pravděpodobné, že naruší menstruační cyklus (periodu).
Přípravek Postinor-2 nefunguje jako pravidelné metody antikoncepce. Váš lékař, zdravotní sestra nebo personál kliniky pro plánování rodičovství Vám může podat informaci o dlouhodobých metodách antikoncepce, které jsou mnohem účinnější v zabránění otěhotnění.

Dávkování

Tento léčivý přípravek není určen pro použití u dětí.
Pokud je Vám méně než 16 let, musíte pro získání nouzové antikoncepce navštívit svého lékaře (pediatra, gynekologa) nebo pohotovostní oddělení nemocnice.
Užijte jednu tabletu přípravku Postinor-2 co nejdříve (ale ne později než do 72 hodin tj. 3 dnů) po nechráněném pohlavním styku. Tabletu spolkněte celou a zapijte vodou. Užití první tablety neodkládejte. Tablety jsou tím účinnější, čím dříve po nechráněném pohlavním styku je užijete.
Je důležité, abyste druhou tabletu Přípravku Postinor-2 užila 12 hodin po první tabletě.
Můžete si nastavit budík, abyste věděla, kdy užít druhou tabletu. Pokud si nejste jistá, kdy přesně tablety užít, požádejte o radu lékárníka.
Pokud budete mít po užití přípravku Postinor-2 ještě další nechráněný pohlavní styk (i když ho budete mít během stejného menstruačního cyklu), tablety neuplatní svůj antikoncepční účinek a je zde opět riziko otěhotnění.

Vedlejší příznaky

Velmi časté (mohou postihnout více než 1 osobu z 10):
Nevolnost (nauzea);
Můžete mít do dalšího menstruačního cyklu nepravidelné krvácení;
Můžete mít bolest v podbřišku;
Unava;
Bolest hlavy.

Složení

Léčivou látkou je levonorgestrelum 750 mikrogramů v jedné tabletě.
Pomocnými látkami jsou koloidní bezvodý oxid křemičitý, magn

Příbalový léták