Posiforlid oční maska—1 ks

Zdravotnický prostředek

Samozahřívací oční maska k léčbě zánětů okrajů víček (blefaritidy), funkčních poruch (Meibomových) žláz na okraji víček, ječného zrna a chalazionu. Přináší úlevu při potížích, jako jsou suché, unavené, pálící nebo nadměrně slzící oči.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3502581 | Zbozi: 18123873

Popis produktu

Samozahřívací oční maska k léčbě zánětů okrajů víček (blefaritidy), funkčních poruch (Meibomových) žláz na okraji víček, ječného zrna a chalazionu. Přináší úlevu při potížích, jako jsou suché, unavené, pálící nebo nadměrně slzící oči.

Užití

Oční maska se aktivuje pomocí jednoduchého systému zlomení. Tím se asi po 1 minutě dosáhne určená teplota. Teplo změkčuje krusty na okraji víčka a ty pak lze snadněji odstranit. Kromě toho zlepšuje teplo přívod krve a změkčuje maz v Meibomových žlázách, takže jej lze při masírování očních víček vytlačit z mazových žláz.
Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k použití.

Dávkování

Doporučeno používat dvakrát denně, většinou dlouhodobě.
Je důležité vědět, že zánět okrajů očních víček nebo porucha fungování Meibomových žláz jsou chronická onemocnění, vyžadující každodenní pozornost. Pro úspěšnou léčbu zánětu okrajů víček nebo poruch fungování Meibomových žláz je proto potřeba POSIFORLIDS oční masku používat pravidelně po delší dobu. Lze to přirovnat k tvorbě plaku na zubech. Rovněž maz se vytváří denně. Odstraňováním plaku dvakrát denně zabráníte vzniku problémů.
To stejné platí i pro čištění okrajů očních víček dvakrát denně po použití POSIFORLIDO oční masky. Když si zvyknete používat teplou kompresní masku a čistit si řasy, obtíže ustoupí. Proto je doporučeno, aby se používání POSIFORLID© oční masky stalo součástí Vašich každodenních návyků.

Příznaky

Podráždění očí
Zčervenání očí
Pocit píchání nebo pálení očí
Pocit zmek písku v očích
Přecitlivělost na světlo
Proměnlivý zrak (po několika mrknutích se zrak přechodně zlepší)
Zhoršení obtíží v určitých prostorách, například vlivem klimatizace nebo kouření
Potíže při čtení nebo delší době před obrazovkou
Nejasné vidění při řízení v noci
Suché, unavené, pálící oči
Obtíže při používání kontaktních čoček
Obtíže se slzením nebo nadměrně slzící oči. (Může se zdát zvláštní zmínit tyto příznaky v souvislosti se suchýma očima, ale když se slzný film příliš rychle odpaří, vytváří se v reakci na to nové slzy, stejně jako například při jízdě na kole ve větru.)

Kontraindikace

POSIFORLID oční masku nepoužívejte:
Při určitých formách ekzému: Vlhké teplo může zhoršovat určité typy ekzému. Když se obtíže s ekzémem zhorší, doporučujeme Vám obrátit se na svého lékaře.
Při zvýšeném nitroočním tlaku (glaukom) nesmí na oči působit příliš velký tlak. V takovém případě elastický uzávěr příliš neutahujte nebo položte oční masku na oči bez použití elastického uzávěru.
Absolvovali jste před méně jedním měsícem operaci šedého zákalu nebo glaukomu?
Buďte při masírování horních očních víček opatrní. Přes použitím POSIFORLID© oční masky se nejprve poraďte se svým očním lékařem.

Vedlejší příznaky

Pokud je známo, nelze očekávat žádné nežádoucí účinky. Přesto se domníváte, že se u
Vás objevil nežádoucí účinek nebo se Vám po několika dnech potíže zhoršily? Pokud ano, pak se obraťte na svého lékaře.

Fakta

Pročtěte si před použitím podrobně návod k použití.

Složení

POSIFORLID oční maska je gelová maska, která obsahuje dva kovové kotoučky a je vyrobena z PVC bez obsahu ftalátů a z roztoku solí ve vodě (octan sodný). Neobsahuje latex. Podle zakoupené velikosti balení, je obsahem balení jedna nebo dvě oční masky.
Oční masku lze použít cca 90krát.

Příbalový léták